top of page

Daysy ervaring - Romy meet al 5 jaar trouw met Cyclus Tracker Daysy
Je kent ze vast, de dames die op Instagram en Tik Tok vol trots delen over hun ervaring met Cyclus Tracker Daysy. Romy is een van hen, zij meet al meer dan 5 jaar en stopt haar enthousiasme niet bepaald onder stoelen of banken! Daarbij komt dat Romy een cyclus expert is en graag andere dames op weg helpt de stap te zetten naar het herstellen van de menstruatiecyclus.


Voor het online programma van fitfemaleacademy gingen Romy en Patricia op een donderdag ochtend in januari (2024) samen in gesprek. Romy wil haar volgers alles over Daysy laten weten:


 • Hoe zit het met de nauwkeurigheid en het wetenschappelijk onderzoek?

 • Hoe werkt het en waar baseert het apparaat de uitslag op?

 • Wanneer zijn je vruchtbare en onvruchtbare dagen?

 • Hoe regelen jouw hormonen de menstruatiecyclus?

 • Wat is er nodig om een ovulatie te hebben?


Ben je ook aan het oriënteren?

De video van dit gesprek is zeer de moeite waard als je aan het oriënteren bent welke opties er zijn zonder dat je anticonceptie als 'de pil', een spiraal (ook koper), prikpil, pleister of ring blijft gebruiken.


Ben je op zoek naar?


 • Hoe je jouw persoonlijke cyclus nauwkeurig in beeld kunt brengen?

 • Wat als je tijdens vruchtbare dagen een conceptie wilt voorkomen?

 • Of je hebt nu, of in de toekomst, een zwangerschapswens?

 • Kortom, hoe gebruik je Daysy in beide situaties?Daysy studie 99,4% nauwkeurig in onderscheiden vruchtbare en onvruchtbare dagen


Je bent niet iedere dag van je cyclus vruchtbaar!

Tijdens vruchtbare dagen gebruik je een barrière methode als bv condooms zodat sperma niet bij de eierstokken kan komen in het geval je geen zwangerschapswens hebt. Het Daysy® onderzoek wat we bespreken in de video geeft aan hoe laag de foutmarge is van Daysy®. Kortom, tijdens deze studie is gekeken waar is er nog een kleine kans op een conceptie waar Daysy dat mist. Heeft ze groen licht (onvruchtbare dag) aangegeven terwijl dat eigenlijk een rode of gele vruchtbare dag moest zijn? Blijkt dat die kans 0.6% is vandaar dat het slimme interne algoritme in Daysy® 99,4% nauwkeurig is in het onderscheiden van vruchtbare en onvruchtbare dagen.


Een false groene dag kan 6 dagen voor de ovulatie dag zijn maar dat wil niet zeggen dat je dan 100% kans hebt om zwanger te raken. De kans om op die dag voor de ovulatie überhaupt zwanger te raken is laag 6.8%. Eigenlijk kun je dus stellen dat de werkelijke foutmarge van Daysy® nog lager is.


Als je kijkt naar de dagen na de ovulatie in het bovenstaande plaatje dan is de kans op een zwangerschap 0.8% en 0.4% tijdens de 'buffer' dagen waar je rode en gele kleuren krijgt. De situaties waar Daysy® tijdens specifiek die dagen de groen kleur aangaf heeft dus na de ovulatie een hele lage kans op een onbedoelde zwangerschap.


Conclusie

 • Sperma kan inwendig maximaal 5 dagen blijven overleven.

 • Rond de ovulatie, paar dagen ervoor is de kans op een conceptie het hoogst.

 • Daysy geeft miniaal 5 dagen voor de verwachte ovulatie vruchtbare dagen aan en wacht met groen licht (onvruchtbare dagen) tot de BBT (basale lichaamstemperatuur) meerdere dagen stabiel hoger is, je voorbij het vruchtbare venster van je cyclus bent.

 • Gebruik van een barrière methode op onvruchtbare dagen is daardoor niet nodig.


Je kijkt in de ochtend na de meting op je Daysy wat je kleur is en je weet gelijk waar je aantoe bent!volg je natuurlijke cyclus weet wanneer je zwanger kunt raken


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page