top of page

Contraceptie en bij Kinderwens

Natural Family Planning - NFP

Natuurlijke Gezinsplanning is een verzamelbegrip voor gezinsplanningsmethodes die niet ingrijpen in de fysiologie van vrouwen. Deze methodes kunnen zowel gebruikt worden als contraceptie als bij kinderwens.

Vrouwen verkiezen de natuurlijke methoden boven het gebruik van anticonceptie om hun welzijn niet te verstoren. 

 

Moderne gezinsplanning noemen we tegenwoordig 'Fertility Awareness Based Methodes' (FABM) waarbij jouw persoonlijke cyclus centraal staat. Je persoonlijke cyclus is geen vaststaand gegeven maand in, maand uit. Je bent niet iedere maand hetzelfde! Het detecteren van je ovulatie is een essentiële factor. De basale lichaamstemperatuur is de enige manier om te weten of je voorbij je ovulatie dus voorbij je vruchtbare dagen bent.

 

Daysy® is in die zin een unieke oplossing, met haar precieze sensor en de slimme berekening door het interne algoritme.

De tijd van gissen is voorbij!

Vruchtbare Dagen

Er zijn slechts 6 dagen per cyclus waarop het mogelijk is om zwanger te worden. Dit omvat de dag van de ovulatie en de 5 dagen daarvoor, omdat sperma inwendig maximaal 5 dagen kan overleven. Daysy geeft een wat ruimere indicatie dan deze 6 dagen, omdat zij wacht tot jouw temperatuur aangeeft dat je buiten je vruchtbare fase bent na de ovulatie. Dit leidt gemiddeld tot 8 à 9 rode dagen.

Als je geen kinderwens hebt gebruik je op vruchtbare dagen een barrièremethode, bijvoorbeeld condooms.

Het ovulatie moment kan variëren per cyclus, niet iedere cyclus is even lang en de ovulatie hoeft niet altijd op hetzelfde moment plaats te vinden. Daysy leert en geeft aan wat jouw cyclus op dat moment laat zien.

Cyclus nauwkeurig berekenen met Daysy

Kinderwens

  • Als je zwanger wilt raken, is timing essentieel! De dagen vóór de ovulatie zijn het moment om gemeenschap te hebben.

  • Het is niet mogelijk om zwanger te worden buiten de vruchtbare dagen.

  • Voorkom onnodige stress en maak gebruik van Daysy om inzicht te krijgen.

 

Daysy, in combinatie met de DaysyDay app, maakt het gemakkelijk en eenvoudig om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. De voordeelen hiervan zijn:

  • Geen ovulatietesten nodig.

  • Geen ingewikkelde berekeningen.

  • Geen giswerk.

 

Als je een kinderwens hebt en Daysy aangeeft dat je momenteel vruchtbaar bent, dan is het rode lampje een teken van liefde ❤️

sperma kan maximaal 5 dagen voor de ovulatie overleven

Natuurlijke gezinsplanning begint

Voor een Zwangerschap

 

 

Bij het zwanger worden is timing alles! Je kunt immers niet elke dag van de maand zwanger worden. Daysy vertelt je wanneer je vruchtbare dagen zijn, inclusief de verwachte ovulatiedag.

Uit onderzoek is gebleken dat 81% van de stellen die hun vruchtbaarheid bijhouden en de geslachtsgemeenschap plannen op hun vruchtbare dagen, binnen 6 maanden zwanger wordt.

C Gnoth et. al. Hum Reprod. 2003 Sep;18(9):1959-66

kans op zwangerschap groter zonder vooraf anticonceptie gebruik

NFP - FABM

Meten is Weten

kinderwens in vervulling, zwanger worden

Daysy is ook nauwkeurig bij onregelmatige cycli en bij PCOS. In die situaties wil je juist zien of je een ovulatie hebt. Tref je veel rode kleuren dan is het verstandig om met onze professionals te spreken over hoe je kunt zorgen voor een betere hormonale balans.

Onregelmatige cyclus?

Daysy kan de 'mogelijke zwanger' melding aangeven door het knipperen van het rode, groene en gele lichtje. De reden voor deze kleurenindicatie is dat je basale lichaamstemperatuur meer dan 18 dagen verhoogd blijft.

Daysy is van zichzelf geen zwangerschapstest. Neem een urine zwangerschapstest af als je vermoedt dat je zwanger bent. Stel je ziet dat je ovulatie laat in de cyclus was dan kan dat de reden zijn dat je menstruatie nog even uitblijft. Wanneer je temperaturen zakken komt binnen een paar dagen je menstruatie, dan is uiteraard de zwangerschapstest negatief.

Wanneer je zwanger bent, stop je met meten. Vanaf 6 weken na de bevalling kun je weer verder gaan met meten.

Zwangerschap Detecteren

wanneer meer kans om zwanger te kunnen raken

Uit onderzoek is gebleken dat de kans op conceptie in een cyclus slechts 27,7% is als een stel een of meerdere keren geslachtsgemeenschap heeft gehad op vruchtbare dagen. Paren die geslachtsgemeenschap hadden rond de ovulatie hadden een veel hoger slagingspercentage: 98% werd binnen 12 maanden zwanger.

Uit ons eigen onderzoek onder Daysy-gebruikers (weergegeven hiernaast) meldde 63% dat ze zwanger werden tijdens de eerste cyclus waarin ze het product gebruikten. Maar liefst 89% van de ondervraagden gaf aan binnen drie maanden zwanger te zijn geworden met Daysy.

kinderwens bij Daysy gebruiksters, snel zwanger
bottom of page