top of page

10 Meest Gestelde Vragen over Cyclus Tracker Daysy en LadyCompDe meest gestelde vragen video is bij Daysy en LadyComp Nederland al jaren een van de meest bekeken video's. Het is een uitgebreide video die antwoorden geeft op brandende vragen over je cyclus en hoe je kunt staten met meten met de cyclus tracker. Je kunt al meten na minimaal 1 uur onafgebroken slapen in de ochtend. Belangrijk is om gelijk te meten als je wakker wordt in de ochtend terwijl je nog in je bed ligt en voor je actief wordt.


Voorheen gaven we het advies om minimaal 3 uur onafgebroken te slapen maar het blijkt dat 1 uur voldoende is, gelijke temperatuur waarden geeft, mits je de meting gelijk uitvoert.


1. Wanneer kun je starten met meten?

Wat als ik een meting oversla? Raakt mijn Daysy of LadyComp daarvan in de war? Raakt het interne algoritme in het apparaat dan van slag?


Moet ik iedere dag op hetzelfde tijdstip meten?

Nee, je mag vandaag om 6 uur meten en morgen om bijvoorbeeld 8 uur meten. Het is voor de nauwkeurige werking niet noodzakelijk om iedere dag op hetzelfde tijdstip te meten. Als je maar gelijk meet als je wakker wordt.


Daysy en LadyComp willen jouw BBT weten (basale lichaamstemperatuur) dat is iets anders als je gewone lichaamstemperatuur die je checkt als je ziek bent. De BBT is een rusttemperatuur door je cyclus hormonen aangestuurd. Daarom heb je gedurende je cyclus variatie in de BBT temperaturen omdat niet iedere dag dezelfde hormonen in jouw lichaam actief zijn.


De BBT is voor de ovulatie lager dan na de ovulatie. Het bepalen van de BBT is al eeuwen de graadmeter om te bepalen of je een vruchtbare of onvruchtbare dag hebt. Uiteraard is sinds het bestaan van cyclus trackers met een geïntegreerde sensor en intern algoritme het gissen en zelf interpreteren van BBT waarden verleden tijd, wat een enorme vooruitgang is ten aanzien van de nauwkeurigheid.


2. Hoe verloopt mijn menstruatiecyclus? Je wilt weten hoe je lichaam werkt. Wat staat je te wachten? Veel dames geven aan dat ze geen idee hebben hoe de menstruatiecyclus verloopt. Hebben ervaring met heftige pijnlijke menstruaties vanuit de puberteit en zijn destijds op advies van hun huisarts gestart met de pil.


Je lost menstruatieklachten niet op met een pilletje!

Primaire dysmenorroe (menstruatiepijnen) is waarschijnlijk het gevolg van verstoring in de cyclo-oxygenase route (COX). Deze route moet ontstekingen remmen. Wanneer de ontstekingsremmende werking niet optimaal ontstaat een verhoogde prostanoïden productie, met name de prostaglandinen (PG's). De verhoogde PG's veroorzaken samentrekkingen van de baarmoeder die de bloedstroom beperken en leiden tot de productie van anaerobe metabolieten die pijnreceptoren stimuleren. (1).


Wij delen graag educatieve informatie zodat jij zo optimaal mogelijk op de hoogte bent hoe je zelf met je eigen klachten aan de slag kunt daarom geven we in bovenstaande video natuurlijke oplossingen. Meld ernstige klachten altijd bij je huisarts. Endometriose is een zeer bekende oorzaak van menstruatiepijnen, wil je daar meer over weten luister dan zeker deze podcast.


3. Hoe betrouwbaar is de Daysy en de LadyComp?

Main stream media kanalen strooien met berichten dat 1 op de 5 dames ongewenst zwanger raakt met een cyclus tracker. Getallen die niet onderbouwd worden met wetenschappelijke bronnen. Je kunt jezelf afvragen wat is het doel? Waarom verspreiden ze dat je geen alcohol mag drinken, niet mag lijnen en vooral iedere ochtend op hetzelfde tijdstip moet meten! Men heeft geen idee hoe Daysy en LadyComp werken en schalen deze cyclus trackers onder de noemer 'natuurlijke anticonceptie' terwijl ze geen anticonceptie methode zijn.


4. Wat zijn de menstruatiedagen?

Wanneer spreek je van actief bloedverlies, een menstruatie. Leer wat het verschil is tussen spotting en menstruatie. Ook hoe het zit met tussentijdse bloedingen.


5. Wat als je een keer vergeet te meten?

Geen zorgen, jouw Daysy of LadyComp raakt niet van slag. Volgende ochtend gewoon weer meten. Wat wel goed is om te weten dat als je geen meting gedaan hebt voor het opstaan je een vruchtbare dag hanteert!


6. Wat als je een feestje hebt en meer dan een paar glaasjes alcohol drinkt?

Media kanalen suggereren dat je leven er heel saai uitziet als je met Daysy of LadyComp je cyclus monitort. Geen sex, geen alcohol, niet lijnen en vooral iedere dag op hetzelfde tijdstip meten! Ze zien het liefst dat vrouwen de lange waslijst aan bijwerkingen van medicatie accepteren met mogelijk catastrofale gevolgen.


Stel je gaat op een streng dieet dan zal je ovulatie uitblijven en vaak ook je menstruatie weg blijven. Zwanger worden is in die situatie niet mogelijk. Jouw cyclus tracker zal dan eerder een PCOS beeld laten zien, zonder variatie in de temperaturen, enkel rode of gele dagen. Je hebt eenmaal voldoende goede voedingsstoffen nodig voor een gezonde cyclus en hormonale balans.


7. Wat als ik ziek ben en koorts heb?

Lees in onze veel gestelde vragen pagina hoe je meet en wanneer je niet meet.

8. Ik heb PCOS, kan ik met een cyclus tracker meten?

Ook over PCOS en onregelmatige cycli hebben we een extra blog. Want ook dan geeft je cyclus tracker waardevolle informatie.


9. Ik heb veel meer rode kleuren, hoe kan dat?

Kennelijk is je hormonale balans nog niet op orde of van slag. Dat is niet wenselijk want waarschijnlijk ervaar je daardoor ook gezondheidsklachten. Wij spreken veel dames die met succes na het volgen van adviezen hun hormonale balans herstellen en ook minder klachten ervaren. Lees deze info zeker even door.


10. Ik heb nachtdiensten, kan ik met een cyclus tracker meten?

Ook als je in de nacht werkt en overdag slaapt kun je met een cyclus tracker meten.


Kortom de moeite waard om verder te kijken dan je neus lang is!

Veel plezier van het volgen van je natuurlijke cyclus.
Bronnen

  1. pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33030880/

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page