Hallo! Welkom bij de Daysy familie!

Je gaat snel merken dat het gemakkelijk is om met de Daysy te meten, maar zoals bij alle nieuwe dingen is het begin wat spannend. Lees onderstaande op je gemak door!

Voordat je begint

Als je hormonale anticonceptie gebruikt, moet je daarmee stoppen voordat je de Daysy gebruikt. Je kunt beginnen met temperaturen de dag nadat je gestopt bent. Belangrijk - de eerste bloeding na het stoppen met hormonale anticonceptie is een onttrekkingsbloeding, geen echte menstruatie, dus voer het niet in je Daysy in als een menstruatie.

Sluit je Daysy met het meegeleverde kabeltje aan een stekker, zodat ze naast je bed kan laden gedurende de nacht voordat je de volgende ochtend gaat temperaturen, dan ben je klaar om morgen als je wakker wordt te temperaturen. Opladen doe je vervolgens om de 1-2 maanden!

Als je momenteel ongesteld bent, en het is niet de eerste dag van je menstruatie, gelieve dan geen menstruatie in te vullen voor deze cyclus. Menstruatie moet altijd worden ingevoerd vanaf de eerste dag van actief bloeden en vloeien. Je wilt niet dat Daysy denkt dat de derde of vierde dag van je menstruatie eigenlijk de eerste is.

Als je koorts hebt, een kater, of heb je vannacht niet goed geslapen, temperatuur dan niet en zorg goed voor uzelf! Je kunt weer temperaturen als deze problemen voorbij zijn.

Het is best spannend om met de Daysy te starten, je wilt het liefst gelijk beginnen, maar eerst slapen! Je kunt morgen in de ochtend gelijk als je wakker wordt met Daysy temperaturen, nadat je minstens 3-4 uur vast geslapen hebt.

 1. Terwijl je ligt, onmiddellijk na het ontwaken in de ochtend, na 3-4 opeenvolgende uren slaap, neem je de dop van de Daysy, en druk je eenmaal op de knop om de Daysy aan te zetten. Druk nog een keer op de knop om het blauwe roterende lampjes te zien (temperatuur opname modus). Plaats de sensor onder je tong, links of rechts naast de tongriem, houd je mond gesloten. Druk niet hard. Houd het comfortabel!

 2. Daysy zal de blauwe lichtjes laten draaien terwijl ze jouw temperatuur opneemt (meestal duurt dit ongeveer 1 minuut) en wacht tot je het "piep piep" geluid van Daysy hoort wat vertelt dat je meting is opgenomen.

 3. Kijk naar het vruchtbaarheidslampje van Daysy, dat op je apparaat verschijnt zodra je meting klaar is! Als je niet zeker weet of de temperatuurmeting gelukt is, kun je dit controleren door als Daysy uit is weer op te starten voor een meting. Als Daysy weigert om te gaan meten, dan is er al een succesvolle temperatuur gemeten voor die dag!

Menstruatie dagen op Daysy invoeren:

 

Nadat je de meting voor de dag gedaan hebt, houd de knop ingedrukt totdat je een pieptoon hoort en het groene licht brandt en het violette lampjes in de activeringsring stil brandt.

 

Voer de menstruatie gedurende ten minste 3 opeenvolgende dagen in wanneer je actief bloedt en vloeit. Je hoeft geen menstruatie in te voeren wanneer je een paar vlekken/druppels hebt.

 

Uiteraard kun je later op de dag tot 12 uur middernacht een menstruatie dag bevestigen als je dat nog niet gedaan hebt. Zet Daysy aan en vervolgens de knop ingedrukt houden, zoals hierboven aangegeven.

Hoe synchroniseren?

 1. Open de app en druk op de activeringsknop om je Daysy aan te zetten.

 2. Druk twee keer op de knop van de Daysy om Bluetooth® te activeren. 

 3. De synchronisatie begint en importeert alle nieuwe gegevens sinds je laatste synchronisatie!

Daysy cyclus tracker hormoonvrije anticonceptie.jpg

Daysy en de DaysyDay app

 

 • Daysy slaat je gegevens op, regelt de vruchtbaarheidsberekeningen, geeft de vruchtbaarheidsindicatoren, en geeft je de mogelijkheid om jouw menstruatie tot 3 dagen te bewerken.

 • Omdat Daysy al je gegevens opslaat, hoef je niet elke dag te synchroniseren - alleen wanneer je zin hebt om jouw cyclus informatie in de app te zien.

 • DaysyDay toont je kalenderweergave, cyclusstatistieken, temperatuurcurve, en stelt je in staat om notities te maken over baarmoederhalsslijm, geslachtsgemeenschap, en meer.

 • Synchronisatie met DaysyDay vereist dat je Bluetooth® aanzet op de Daysy. Dat is niet altijd aan het zoeken, dus het zendt niet continu straling uit om je te beschermen terwijl je slaapt.

 • Synchroniseren met de DaysyDay app betekent dat er een back-up van je gegevens wordt gemaakt op onze privé en beveiligde server. Jouw gegevens zijn veilig en worden nooit verkocht. Je kunt ons privacybeleid hier lezen.

Samengevat

 

 • Temperatuur na minstens 3 uur ononderbroken slaap, onmiddellijk na het ontwaken in de ochtend.

 • Verwijder het kapje voordat je gaat temperaturen.

 • Voer de menstruatie alleen in op dagen met actieve, helderrode vloei en zorg ervoor dat cyclus dag 1 altijd juist is.

 • Voer ten minste drie opeenvolgende dagen van menstruatie in.

 • Laad de Daysy elke 1-2 maanden gedurende de nacht naast je bed.

 • Maak Daysy na gebruik droog/schoon.

 • Bewaar Daysy in een opberghoesje.

 • Neem contact met ons op via e-mail of telefoon als je vragen of opmerkingen heeft!