top of page
Daysy cyclus tracker hormoonvrije anticonceptie.jpg

WIJ SNAPPEN DAT HET SPANNEND IS

Je gaat snel merken dat het gebruik van Daysy simpel is.
Geen instellingen, meten en menstruatie dagen bevestigen, de rest doet Daysy voor je.

DAYSY VANDAAG ONTVANGEN?
STAP 1.

Sluit je Daysy met het meegeleverde kabeltje aan een stekker, zodat ze naast je bed kan laden gedurende de nacht voor je morgen gelijk als je wakker wordt in de ochtend gaat meten. 


Daysy gaat na 60 seconden in stand-by modus, ze blijft opladen zonder dat je een lichtje ziet. Opladen doe je vervolgens om de 1-2 maanden!

Als je momenteel ongesteld bent, en het is niet de eerste dag van je menstruatie, gelieve deze menstruatie niet te bevestigen. Menstruatie moet altijd worden ingevoerd vanaf de eerste dag van actief vloeien minimaal 3 dagen achtereen.


Belangrijk - de eerste bloeding na het stoppen met hormonale anticonceptie is een onttrekkingsbloeding, geen echte menstruatie dus voer die dagen niet in. Ongeveer een maand na anticonceptie stop kun je de eerste natuurlijke menstruatie verwachten die je uiteraard bevestigt.


Ben je ziek, heb je koorts of meer dan een paar glazen alcohol gedronken waardoor je minder fit bent? Sla die ochtend de meting over. Ook als je om de 2 uur uit je bed was afgelopen nacht.


Het is best spannend om met de Daysy te starten, je wilt het liefst gelijk beginnen, maar eerst slapen! Werk je nachtdiensten? Op die dagen meet je na minimaal 3 uur slapen overdag. Je kunt morgen in de ochtend gelijk als je wakker wordt met Daysy temperaturen onder de tong, nadat je minstens 3 uur geslapen hebt voor je opstaat en actief wordt.

STAP 2. MEET JE TEMPERATUUR

Daysy wil je cyclus leren kennen. Om dit te bereiken meet je elke dag met gesloten mond onder de tong je basale lichaamstemperatuur. Druk op de activeringsknop om je Daysy te starten. Druk een tweede keer op de activeringsknop om de temperatuurmeting te starten, het blauwe licht draait rond, verwijder het beschermkapje. Je hoort het ‘piep piep’ signaal dat de meting geslaagd is. Maak de sensor en hals droog met een doekje en berg je Daysy veilig op in het opberghoesje.


In het begin zie je het gele lichtje branden als je Daysy aanzet, ook knippert violet wat jou helpt herinneren om menstruatie dagen te bevestigen als je ongesteld bent. Is je menstruatie voorbij dan bevestig je geen menstruatie dag meer.


Kijk na de meting welke kleur Daysy aangeeft. Dat is je status tot de meting de volgende ochtend. Als je niet zeker weet of de meting gelukt is, kun je dit controleren door als Daysy uit is weer op te starten voor een meting. Als Daysy weigert met een ‘buzz-toon’ dan is er al een succesvolle temperatuur gemeten die dag!

Laat je Daysy altijd uit zichzelf uitgaan. Uitzetten is niet nodig!

STAP 3. VOER JE MENSTRUATIE IN

Vertel Daysy, wanneer je menstruatie dagen zijn. Druk op de activeringsknop om je Daysy aan te zetten, druk vervolgens nogmaals op de activeringsknop en houd deze ingedrukt totdat het paarse lampje constant brandt en je een ‘piep’ hoort. Bevestig je menstruatie voor elke dag van actieve bloeding en vanaf de eerste dag voor minimaal 3 opeenvolgende dagen. 

Na je meting gelijk menstruatie bevestigen? Houd de knop ingedrukt totdat je een pieptoon hoort en het groene licht brandt en het violette lampjes in de activeringsring stil brandt.


Voer menstruatie dagen in gedurende ten minste 3 opeenvolgende dagen wanneer je actief vloeit. Je voert geen menstruatie in wanneer je een paar vlekken/druppels hebt.


Uiteraard kun je later op de dag tot 12 uur middernacht een menstruatie dag bevestigen als je dat nog niet gedaan hebt. Zet Daysy aan en vervolgens de knop ingedrukt houden, zoals hierboven aangegeven.

STAP 4. DAYSY DAY APP - INLOGGEN EN SYNCHRONISEREN

Verbind je Daysy met de DaysyDay app na minimaal 1 meting. Open de DaysyDay app en druk een keer op de activeringsknop van je Daysy. Activeer Bluetooth® op je Daysy door twee keer op de knop te drukken, volg vervolgens de instructies in de app. Elke keer als je metingen naar de DaysyDay app wilt kopiëren, moet je ervoor zorgen dat Daysy in de Bluetooth®-modus staat na het open van de app. Je hoeft niet iedere dag te synchroniseren, jouw metingen blijven in Daysy staan.

Na synchronisatie ontkoppelt bluetooth® zodat je de volgende ochtend weer kunt meten. Daysy heeft dus niet constant verbinding met je mobiele telefoon.

DaysyDay toont je kalenderweergave, cyclusstatistieken, temperatuurcurve, en stelt je in staat om notities te maken over baarmoederhalsslijm, geslachtsgemeenschap, en meer.

Synchroniseren met de DaysyDay app betekent dat er een back-up van jouw gegevens wordt gemaakt op onze beveiligde server. Jouw gegevens worden niet verkocht. Je kunt ons privacybeleid hier lezen.

Tot 3 dagen terug kun je in je Daysy menstruatie bevestigen of ongedaan maken. Langer dan 3 dagen terug is dat niet mogelijk. Je kunt, als je dit te lastig vindt kiezen voor aanpassen in de app door op 'period' en 'done' te klikken op de betreffende dag.

Ben je net begonnen en heb je een aantal dagen terug een 'foutje' gemaakt waarbij je een of meer menstruatie dagen hebt bevestigd terwijl je niet ongesteld was? Dan kun je alle metingen verwijderen en opnieuw starten. 

- Zet de Daysy aan.

- Sluit de USB-kabel aan.

- Laat Daysy in slaap vallen (na ongeveer 60 seconden).

- Houd de knop ingedrukt terwijl je de USB-kabel loskoppelt.

- Reset modus wordt getoond met de blauwe ring en het rode bloemblad verlicht (laat de knop los wanneer je dit ziet).

- Druk 6 keer op de knop om de blauwe lampjes te verwijderen.

- Alle lampjes zullen knipperen.

- Daysy keert terug naar het gele bloemblad en knipperend violet licht om aan te geven dat de reset succesvol was.

bottom of page