top of page

Wat als ik koorts heb en ziek ben? - Telt Daysy die metingen mee?

De menstruatiecyclus kan bij iedere vrouw anders verlopen, iedere vrouw is uniek. Een cyclus tussen 23 tot 35 dagen is een regelmatige cyclus. Echter kan de cyclus van maand tot maand anders verlopen. Dan is het geweldig dat alles door Daysy adequaat gemonitord wordt zodat jij weet waar je aan toe bent.


'Standaard' verloop

Het is heel handig om wat voorbeelden te hebben van waaruit we de ochtendtemperatuur ofwel basale lichaamstemperatuurcurve (BBT) kunnen interpreteren. Dan kun je ook beter jouw curve begrijpen. Het volgende plaatje laat zien hoe een 'standaard' temperatuurcurve eruit kan zien. Niet bij iedere vrouw verloopt het zo, daar kan een reden voor zijn. In deze blog en het uitgebreide artikel op de Daysy site lees je er meer over.menstruatiecyclus verloop temperaturen vruchtbaarheid


Verloop bij koorts en ziekte


Koorts is wanneer de lichaamstemperatuur ten minste 38 ° C bereikt. Als dit het geval is, ben je hoogstwaarschijnlijk ziek en zul je merken dat je temperatuurcurve ongewoon hoog is (zie onderstaande voorbeeldcurve). De Daysyday-app waarschuwt je dat je temperatuur hoog is en raadt je aan om te meten met een standaard medische thermometer.


Temperaturen boven 37,8 ° C of onder 35 ° C worden automatisch uitgesloten van het algoritme en worden niet gebruikt voor jouw vruchtbaarheidsberekeningen.


koorts meting met Daysy cyclus tracker


Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je 's ochtends wakker wordt en je voelt je anders dan normaal, bijvoorbeeld ziek, een kater of oververmoeid, sla dan die dag en eventueel de dagen daarna de meting over totdat jij je weer beter voelt. Je gaat als je beter bent gewoon weer verder met meten. Daysy kan dan een paar dagen nodig hebben om weer rood of groen te geven als ze weer voldoende metingen heeft en daarmee weet waar je in je cyclus bent.


Hoe zien mijn meting eruit bij koorts?

Stel je meet door terwijl je ziek bent. Bekijk het voorbeeld hierboven om te zien hoe Daysy de 2 hoogste metingen waarneemt maar niet beoordeeld en het weer snel daarna de kleuren oppakt.


Daysy calculeert koorts niet als ovulatie en raakt niet in de war! Je kunt dus gewoon op Daysy blijven vertrouwen.

MEER OVER JE METINGEN LEREN?


Lees de blog 'basale lichaamstemperatuur begrijpen' en bekijken hoe je cyclus eruit kan zien bij:

  • Daling in temperatuur voor de ovulatie

  • Temperatuur uitschieters

  • Ziekte en koorts

  • Verhoogde/verlaagde gemiddelde waarde

コメント


bottom of page