VEEL GESTELDE VRAGEN

WANNEER KAN IK STARTEN?

Na de pil

Je kunt vanaf de ochtend na je laatste pil (of later) starten met meten met de Daysy.

De onttrekkingsbloeding als in de stopweek is nog geen menstruatie dus die bevestig je niet op je Daysy. Ongeveer een maand na je laatste pil kun je de eerste menstruatie verwachten. Tot die tijd is Daysy geel en leert je lichaam kennen.


Na spiraal, Nuvaring, prikpil

Je kunt vanaf de ochtend na verwijderen/stoppen (of later) starten met meten met de Daysy.

De onttrekkingsbloeding in de eerste week na verwijderen/stoppen van de anticonceptie is nog geen menstruatie dus die bevestig je niet op je Daysy. Ongeveer een maand na verwijderen/stoppen kun je de eerste menstruatie verwachten. Tot die tijd is Daysy geel en leert je lichaam kennen.


Na koperspiraal

Wij hebben gemerkt dat ook een koperspiraal invloed heeft op je lichaam en dus op je cyclus. Voorkeur is om vanaf de ochtend na verwijderen (of later) van de koperspiraal met Daysy te beginnen. Je kunt menstruaties gelijk bevestigen op je Daysy omdat je niet een onttrekkingsbloeding hebt mits het is een beetje bloedverlies van het verwijderen van de koperspiraal.


Andere vormen van anticonceptie

Net als na de pil stop, verwijderen, op het moment dat je een nieuwe injectie van de prikpil zou laten zetten.

Geen anticonceptie? Heb je al een natuurlijke cyclus dan kun je op iedere dag van de maand beginnen en jouw menstruatie dagen bevestigen.


WANNEER METEN?

Je meet gelijk als je in de ochtend wakker wordt voor je opstaat en actief wordt. Stel je bent om 4 uur naar het toilet geweest en om 7 uur gaat de wekker dan meet je om 7 uur. Moet je om 5 uur naar het toilet en om 7 uur gaat de wekker dan meet je voor je om 5 uur naar het toilet gaat. Voor een meting heb je minimaal 3 uur geslapen. Even wakker worden in de nacht, je omdraaien en verder slapen is geen onderbreking omdat je blijft liggen. Heb je nachtdienst dan meet je overdag. Is de nachtdienst voorbij meet je weer in de ochtend. Het is niet nodig om iedere dag op hetzelfde tijdstip te meten.

WANNEER MAG IK NIET METEN?

Je slaat een meting over als je een hele onderbroken nacht hebt gehad waarin je bv. om de paar uur uit je bed bent gegaan. Ziek bent, koorts hebt of een antibioticakuur gebruikt. Heb je de avond daarvoor meer dan een paar glaasjes alcohol gedronken en je bent de volgende ochtend niet helemaal fit, sla die ochtend de meting over. Met een nieuw medicijn begint of de dosering van een medicijn dat je gebruikt verandert. Reis je door verschillende tijdzones dan meet je pas na een nacht slapen zo ook weer de terugreis.

WANNEER KAN IK OP DAYSY VERTROUWEN?

Daysy geeft vanaf de eerste menstruatiedagen al groene en rode kleuren. In de eerste maanden kun je meer vruchtbare dagen hebben omdat Daysy jouw lichaam meer en meer leert kennen naargelang je meer metingen hebt. Wanneer je cyclus een balans heeft gevonden zal het aantal rode dagen gemiddeld 8 á 9 dagen zijn. 


Daysy is vanaf de eerste meting veilig omdat ze tot de eerste menstruatie bevestiging gele kleuren geven die net als rood 'vruchtbaar' betekenen. Op vruchtbare dagen gebruik je een barrièremethode als je geen kinderwens hebt.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DAYSY EN DE LADYCOMP?

Met de Daysy kun je de gratis app gebruiken om je metingen te synchroniseren zodat je uitgebreid inzicht hebt in je cyclusgrafiek, kalender en overzicht. De LadyComp heeft geen app, het schermpje op het apparaat geeft jouw metingen en cyclusgrafiek, kalender en overzicht weer. De nauwkeurigheid is voor beide apparaten 99.4% in het onderscheiden van vruchtbare van onvruchtbare dagen. Ze geven allebei de kleur aan na de meting, je bevestigt op het apparaat de menstruatie dagen. Beiden geven informatie over de verwachte ovulatie, mogelijk zwanger als je menstruatie uitblijft en de kleurprognose voor de komende tijd. LadyComp laat als extra zien wat de conceptie datum is, uitgerekende datum en zwangerschapsweek. In de DaysyDay app kun je notities invoeren. Dat kan niet met de LadyComp.

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING BEZORGD?

Wanneer de bestelling online betaald is heb je een bevestiging en factuur in je mail ontvangen, check ook je spam box. Mocht jouw email adres niet kloppen zullen wij dit checken. 


Als je voor 15 uur bestelt op maandag t/m vrijdag verzenden wij die avond. Bestellingen na 15 uur, in de avond of tijdens het weekend worden de eerstvolgende werkdag ingepakt en verzonden. Pakketdienst PACKS mailt na 22:00 uur wanneer ze voor je deur staan dat is meestal de volgende dag of de dag daarna. Ben je niet thuis dan tref je een briefje in de brievenbus en kun je een afleverafspraak maken. 


Check ook je mailbox (ook spambox) dan weet je wanneer jouw bestelling komt.

DAYSY OVERGENOMEN OF OVERDRAGEN AAN EEN ANDER?

Verwijder de metingen uit de Daysy en ontkoppel jouw account in de app. Anders kan een ander na jou niet synchroniseren. 

  • Zet de Daysy aan (1x drukken).

  • Sluit de USB-kabel aan in de Daysy en in een stekker.

  • Laat Daysy in slaap vallen (na ongeveer 60 seconden).

  • Houd de knop ingedrukt terwijl je de USB-kabel loskoppelt uit je Daysy.

  • Reset modus wordt getoond met de blauwe ring en het rode bloemblad verlicht (laat de knop los wanneer je dit ziet).

  • Druk 6 keer op de knop om de blauwe lampjes een voor een te verwijderen.

  • Alle lampjes zullen knipperen.

  • Daysy keert terug naar de gele kleur en knipperend violet licht om aan te geven dat de reset succesvol was.


Unpair jouw app account

Open DaysyDay, open Settings, ga naar de 'Accountpagina' en selecteer ‘Unpair Daysy’. Bevestig ‘unpair Daysy’.

Heeft de vorige eigenaar haar app account niet ontkoppelt? Mail naar info@daysy.nl het serienummer wat je in de app ziet voor je jouw email adres invoert. Je kunt al starten met meten. De reset op de server regelen wij binnen 1 tot 2 werkdagen.

DAYSY OPLADEN

Daysy net ontvangen? Leg je Daysy aan de stekker met het meegeleverde kabeltje. Het is niet noodzakelijk dat het licht de eerste minuut op je Daysy te zien is, intussen laadt je Daysy gewoon op.

Iedere maand of eens in de twee maanden naast je bed opladen gedurende de nacht naast je bed dan kun je in de ochtend weer meten.

Meet je een tijd niet? Laadt je Daysy iedere 2 maanden op gedurende een nacht of dag, dat voorkomt dat de interne accu leeg trekt en je Daysy niet meer opstart.

WORDT DAYSY VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING?

Zorgverzekeraars vergoeden enkel medicatie zoals anticonceptie wat je natuurlijke cyclus onderdrukt. Daysy is dat niet, zij laat zien welke dagen van de maand je vruchtbaar bent en welke dagen niet. Daysy is geen medicatie, geeft ook niet de bijwerkingen zoals gangbare medicatie wel kan doen. Wanneer je eenmaal met Daysy meet zul je merken wat een verschil het is terwijl je toch met een nauwkeurigheid van 99,4% aangegeven krijgt waar je aan toe bent.