VEEL GESTELDE VRAGEN

 

WANNEER KAN IK STARTEN?

Na de pil

Je kunt vanaf de ochtend na je laatste pil (of later) starten met meten met de Daysy.

De onttrekkingsbloeding als in de stopweek is nog geen menstruatie dus die bevestig je niet op je Daysy. Ongeveer een maand na je laatste pil kun je de eerste menstruatie verwachten. Tot die tijd is Daysy geel en leert je lichaam kennen.


Na spiraal, Nuvaring, prikpil

Je kunt vanaf de ochtend na verwijderen/stoppen (of later) starten met meten met de Daysy.

De onttrekkingsbloeding in de eerste week na verwijderen/stoppen van de anticonceptie is nog geen menstruatie dus die bevestig je niet op je Daysy. Ongeveer een maand na verwijderen/stoppen kun je de eerste menstruatie verwachten. Tot die tijd is Daysy geel en leert je lichaam kennen.


Na koperspiraal

Wij hebben gemerkt dat ook een koperspiraal invloed heeft op je lichaam en dus op je cyclus. Voorkeur is om vanaf de ochtend na verwijderen (of later) van de koperspiraal met Daysy te beginnen. Je kunt menstruaties gelijk bevestigen op je Daysy omdat je niet een onttrekkingsbloeding hebt mits het is een beetje bloedverlies van het verwijderen van de koperspiraal.


Andere vormen van anticonceptie

Net als na de pil stop, verwijderen, op het moment dat je een nieuwe injectie van de prikpil zou laten zetten.

Geen anticonceptie? Heb je al een natuurlijke cyclus dan kun je op iedere dag van de maand beginnen en jouw menstruatie dagen bevestigen.


WANNEER KAN IK OP DAYSY VERTROUWEN?

Daysy geeft vanaf de eerste menstruatiedagen al groene en rode kleuren. In de eerste maanden kun je meer vruchtbare dagen hebben omdat Daysy jouw lichaam meer en meer leert kennen naargelang je meer metingen hebt. Wanneer je cyclus een balans heeft gevonden zal het aantal rode dagen gemiddeld 8 á 9 dagen zijn. 


Daysy is vanaf de eerste meting veilig omdat ze tot de eerste menstruatie bevestiging gele kleuren geven die net als rood 'vruchtbaar' betekenen. Op vruchtbare dagen gebruik je een barrièremethode als je geen kinderwens hebt.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DAYSY EN DE LADYCOMP?

Met de Daysy kun je de gratis app gebruiken om je metingen te synchroniseren zodat je uitgebreid inzicht hebt in je cyclusgrafiek, kalender en overzicht. De LadyComp heeft geen app, het schermpje op het apparaat geeft jouw metingen en cyclusgrafiek, kalender en overzicht weer. De nauwkeurigheid is voor beide apparaten 99.4% in het onderscheiden van vruchtbare van onvruchtbare dagen. Ze geven allebei de kleur aan na de meting, je bevestigt op het apparaat de menstruatie dagen. Beiden geven informatie over de verwachte ovulatie, mogelijk zwanger als je menstruatie uitblijft en de kleurprognose voor de komende tijd. LadyComp laat als extra zien wat de conceptie datum is, uitgerekende datum en zwangerschapsweek. In de DaysyDay app kun je notities invoeren. Dat kan niet met de LadyComp.

WANNEER MAG IK NIET METEN?

Je slaat een meting over als je een hele onderbroken nacht hebt gehad waarin je bv. om de paar uur uit je bed bent gegaan. Ziek bent, koorts hebt of een antibioticakuur gebruikt. Heb je de avond daarvoor meer dan een paar glaasjes alcohol gedronken en je bent de volgende ochtend niet helemaal fit, sla die ochtend de meting over. Met een nieuw medicijn begint of de dosering van een medicijn dat je gebruikt verandert. Reis je door verschillende tijdzones dan meet je pas na een nacht slapen zo ook weer de terugreis.

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING BEZORGD?

Wanneer de bestelling online betaald is heb je een bevestiging en factuur in je mail ontvangen, check ook je spam box. Mocht jouw email adres niet kloppen zullen wij dit checken. 


Als je voor 15 uur bestelt op maandag t/m vrijdag, die avond verzenden wij. Bestellingen na 15 uur, in de avond of tijdens het weekend worden de eerstvolgende werkdag ingepakt en verzonden. DHL mailt die avond wanneer de postbode voor je deur staat dat is meestal de volgende dag of de dag daarna. Check je mailbox (ook spambox) dan weet je wanneer jouw bestelling komt.