top of page

Hoe weet je of je een eisprong hebt gehad? – Daysy Cyclus Tracker Ovulatie meten
Je kunt per cyclus maximaal 6 dagen zwanger worden. Dit zijn de 5 dagen direct voor je eisprong plus de dag van de eisprong zelf, omdat sperma inwendig maximaal 5 dagen kan overleven. Het herkennen van de vruchtbare dagen is waardevolle informatie wanneer je zwanger probeert te worden, maar ook als dat nog niet aan de orde is voor je.


Boeken geven aan dat de ovulatie plaatsvindt op dag 14 in een cyclus van 28 dagen. Maar in werkelijkheid heeft 70% van de vrouwen buiten het te verwachten bereik van dag 13-15 in de cyclus de eisprong. De meeste vrouwen hebben dus niet precies op de helft van de cyclus een eisprong! Maar wanneer dan wel? Dames die met Daysy meten hebben hier inzicht in. Heel fijn om te zien wat er in je lichaam gebeurt en waarom dat zo is. Laten we samen kijken hoe jouw cyclus eruitziet en hoe Daysy dat waarneemt.


Basale lichaamstemperatuur en het hormoon progesteron


Tijdens je cyclus hebben verschillende hormonen invloed op je basale lichaamstemperatuur. Aan het begin van je cyclus produceert je lichaam vooral oestrogeen en heb je een relatief lage lichaamstemperatuur. De tweede fase van je cyclus, na je eisprong zal je een verandering zien in je temperatuurcurve. Je basale lichaamstemperatuur stijgt door het hormoon progesteron. Je kunt je eisprong dus herkennen aan een stijging van je temperatuur, je eisprong zit voor de stijging. Daarom krijg je als je temperatuur stabiel hoger is als voor de ovulatie groene dagen.


Voor de eisprong daalt je temperatuur soms iets, om na de eisprong te stijgen. Wanneer je niet zwanger bent, daalt je temperatuur vlak voor je menstruatie (meestal een dag of twee voor je menstruatie doorkomt). Als je zwanger bent blijft je basale lichaamstemperatuur hoog.

wanneer ben ik vruchtbaar, nauwkeurig weten waar ik aantoe ben

Wanneer heb ik mijn ovulatie?


Daysy laat je in de app zien wanneer zij je vruchtbare dagen en ovulatie verwacht. Zeker 5 dagen voor de verwachte ovulatie dag geeft Daysy rode vruchtbare dagen aan en iedere meting daarna zal bevestigen of je vruchtbare dagen voorbij zijn of niet.


Veel vrouwen zien dat hun ovulatie dag maandelijks verspringt, soms op dag 13 en soms op dag 16. Niet iedere cyclus is even lang en de ovulatie zal niet altijd op hetzelfde moment zijn. Hoe mooi is het dat je dat met Daysy nauwkeurig kunt volgen? Zeker wanneer je zwanger wilt worden! Want je wilt de dagen kort voor de ovulatie benutten en niet afhankelijk zijn wanneer de ovulatietest positief wordt, want dan kun je wel eens te laat zijn. Met Daysy kun je je voorbereiden omdat je in de app ziet wanneer de ovulatie verwacht wordt.menstruatiecyclus, mooi verloop, rustige hormonale balans

Data analyse rapport PDF van Daysy metingen. Ovulatie aangegeven met een ster in rode stip.Geen kinderwens


Heb je geen kinderwens dan zie je met Daysy perfect wanneer de vruchtbare dagen zijn. Dit zijn de 5 dagen voor de ovulatie, omdat sperma maximaal 5 dagen kan overleven plus de ovulatie dag zelf. Zo kom je op 6 vruchtbare dagen per cyclus. Daysy zal je pas weer 'kust veilig' geven als je progesteron gezorgd heeft voor hogere temperaturen. Dat is het moment waarop Daysy groen licht geeft! Dat zal voor iedere vrouw anders zijn en kan soms een paar dagen duren, want iedere vrouw heeft een uniek verloop van haar cyclus.

Alles voor de zekerheid!


Stel je ovulatie is deze maand iets later, dan zal je temperatuur nog niet voldoende stijgen. Daysy zal dan rood blijven geven, alles voor de zekerheid! Daysy geeft pas groen licht wanneer zij zeker weet dat de eisprong is geweest.Veel rode dagen?


Heb je veel rode dagen (meer dan 8 à 9) en twijfel je of je wel een eisprong hebt (gehad)? We kunnen samen naar je cyclus verloop kijken tijdens een 1 op 1 afspraak via Zoom. Onze kan je dan ook een professioneel advies geven hoe jij je cyclus verbetert.


Reserveer jouw afspraak via deze link, ik neem 20 minuten de tijd om je te helpen.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page