Volg je cyclus

Veilig en nauwkeurig vanaf de eerste dag
dankzij Daysy fertility tracker

Het berekenen van de ovulatie is geen eenvoudige taak. Om accuraat te zijn, heb je betrouwbare gegevens nodig. Daysy maakt het eenvoudig om te weten wanneer je ovuleert door je basale lichaamstemperatuur te nemen, deze gegevens te volgen en te berekenen wanneer je ovuleert. Daysy geeft je vruchtbare fase nauwkeurig en veilig weer.

 

Deze factoren spelen een rol bij het berekenen van je vruchtbare dagen:

 

  • Menstruatie cyclus lengte: een cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie (= 1e dag van de cyclus) en eindigt op de dag vóór de volgende menstruatie. Elke cyclus is anders en kan zelfs variëren.

  • Jouw basale lichaamstemperatuur (waaktemperatuur) is iets lager in de eerste cyclusfase en neemt toe met 0.25-0.45 ° C na het tijdstip van de eisprong.

  • Registreer alle metingen en onthoud andere factoren die een invloed kunnen hebben, zoals een infectie of koorts.

  • Begrijpen van bovenstaande informatie en jouw vruchtbaarheidsstatus iedere dag berekenen. 

Klinkt als een hoop werk? Klopt! Daarom hebben we Daysy ontwikkelt - zodat je makkelijker je vruchtbare dagen kunt berekenen.

 

Hoe werkt het? Gebruik Daysy alleen 's morgens om je basale lichaamstemperatuur onder je tong te meten en bevestig als je menstrueert. Daysy berekent automatisch alles voor je. De compacte ovulatietracker is gemakkelijk te gebruiken en snel - maar wat nog belangrijker is, Daysy is nauwkeurig.

 

Daysy bewaart je menstruatiecyclus historie zodat je altijd in beeld hebt wat er in je lichaam gebeurt. Daysy biedt een zeer nauwkeurige en precieze ovulatie berekening.

Met Daysy meet je 's morgens je lichaamstemperatuur (basale lichaamstemperatuur - BBT) met de interne geavanceerde temperatuursensor. Daysy de cyclus tracker analyseert vervolgens je meting met het algoritme, dat gegevens van 5 miljoen menstruatiecycli en 30 jaar onderzoek bevat en kan je direct vertellen of je vruchtbare fase bent of niet.

Het beproefde apparaat - met Daysy de cyclus tracker kun je ontspannen

De Daysy cyclus tracker herkent, analyseert en geeft jouw individuele menstruatiecyclus nauwkeurig weer. Deze technisch ondersteunde temperatuurmethode is een van de veiligste methoden ter wereld om de vruchtbaarheid te bepalen. 

De vrouwelijke cyclus: Medisch bekeken

Er zijn enkele fysiologische basisfeiten als het gaat om de cyclus: 

 

  • In de regel heeft elke vrouw slechts één eisprong per cyclus.

  • Als er twee of meer ovulatie's optreden, vinden deze binnen 24 uur plaats.

  • Na de eisprong is de eicel vruchtbaar voor maximaal 18 uur.

  • Sperma kan bewegen en bevruchten in het lichaam van een vrouw gedurende maximaal 5 dagen.

Dit betekent dat je slechts 6 dagen vruchtbare dagen zijn, 5 dagen vóór de ovulatie en op de dag van de eisprong zelf. Daysy berekent en geeft deze 6 dagen aan met enkele 'buffer' dagen omdat ze zeker wil zijn dat je de vruchtbare dagen voorbij bent voor ze groen geeft.

Daysy verloop menstruatiecyclus vruchtba
Variaties in de menstruatiecyclus: geen reden tot bezorgdheid​

Elke vrouw heeft haar eigen unieke cyclus, en het is niet per se elke maand hetzelfde. Daysy leert je eigen cyclusritme beoordelen. Tegelijkertijd heb je een inzicht in je lichaam en wordt je bewust van het verloop van je cyclus.

Je cyclus wordt ook beïnvloed door je emotionele toestand. Stress en andere factoren kunnen van invloed zijn op je lichaam, wat dus weer van invloed kan zijn op je cyclus. Door dagelijks te meten, kan Daysy deze veranderingen in je leven herkennen en aangeven.