FAQ - Veel Gestelde Vragen

Algemeen

Ik slaap met mijn mond open. Kan ik Daysy gebruiken?


Ja. Als je met je mond slaapt, sluit je deze een keer en slik je voordat u meet. De meting is voltooid als de temperatuur zijn definitieve waarde heeft bereikt en je een zachte pieptoon hoort van Daysy. Daysy kan enkele seconden langer duren om te meten voor die gebruikers die met hun mond open slapen. Zorg ervoor dat je mond niet opent is tijdens het meten.
Hoe werkt Daysy?


Daysy is geprogrammeerd met een complex algoritme dat je cyclus evalueert door je ochtendtemperatuur te volgen (onder de tong genomen) en te weten wanneer je je menstruatie hebt. Daysy zal het je meteen laten zien als je momenteel vruchtbaar bent of niet.
Ontvang ik Daysy met alle benodigde assessoires?


Ja, jouw Daysy-bestelling bevat alles wat je nodig hebt.
Zal mijn getoonde vruchtbaarheidsstatus correct zijn als ik medicijnen gebruik?


Dat hangt ervan af of het medicijn je lichaamstemperatuur of je cyclus beïnvloedt. Over het algemeen moet je metingen overslaan terwijl je dergelijke medicijnen gebruikt. Denk aan antibiotica als je een infectie hebt. Als je twijfelt, neem dan contact op met je arts of onze klantenservice info@daysy.nl
Verlaagt ziekte de betrouwbaarheid van het apparaat?


Over het algemeen moet je metingen overslaan tijdens ziekte, koorts en terwijl je medicijnen gebruikt die invloed kunnen hebben op jouw lichaamstemperatuur of -cyclus als bv antibiotica. Als je twijfelt, neem dan contact op met jouw arts of onze klantenservice info@daysy.nl
Wat moet ik doen als ik met het gebruik van Daysy stop?


Maak de hals en sensor schoon met een druppeltje alcohol 70%. Bewaar Daysy op een droge plaats in de originele verpakking, indien beschikbaar. Je vindt meer informatie in de gebruiksaanwijzing.
Hoe lang duurt het totdat Daysy mijn persoonlijke cyclus kent?


De eerste 2-4 gebruikscycli leert Daysy jouw lichaam kennen en geeft vanaf de eerste menstruatiedagen die je bevestigd al groene en rode kleuren. In de loop van de eerste maanden zal Daysy je cyclus gaan begrijpen en je vruchtbare fase gaan verkleinen. Je kunt dus in de eerste cycli dat je meet meer rode dagen hebben want Daysy blijft heel voorzichtig en behoudend gedurende de eerste tijd, daarom is Daysy vanaf de allereerste dag veilig. Daysy onderscheid vruchtbare van onvruchtbare dagen vanaf de start met een nauwkeurigheid van 99.4%. Bekijk
Wat gebeurt er als ik een meting mis?


Op basis van de geregistreerde gegevens kan Daysy de incidentele gemiste meetresultaten compenseren. We raden je toch aan om zo regelmatig mogelijk te meten, zodat jouw vruchtbare fase zo nauwkeurig mogelijk kan worden beperkt. Het overslaan van een meting heeft geen invloed op de veiligheid van Daysy. Ze zal voorzichtig blijven als ze niet beschikt over de gegevens die ze nodig heeft. Als je de metingen wegens ziekte moet overslaan, komt Daysy weer op het goede spoor zodra je opnieuw begint. Uiteraard is een niet gemeten dag een vruchtbare dag want je hebt geen groen lichtje gehad!
Wanneer kan ik op de resultaten van Daysy rekenen?


Je kunt vertrouwen op de resultaten van Daysy vanaf de eerste dag van gebruik. In het begin zul je meer gele en rode dagen zien omdat Daysy voorzichtig is en nog steeds je unieke cyclus leert. Je zult meer groene dagen zien als Daysy je cyclus begrijpt en je vruchtbare fase kan verkleinen. Hoe vaker je meet, hoe beter.
Hebben alcohol of roken invloed op de meting?


Roken zal het resultaat niet beïnvloeden. Alcohol, indien excessief geconsumeerd of wanneer je lichaam hieraan niet gewend is, heeft invloed op de basale lichaamstemperatuur. Als je meer dan bv een glaasje wijn bij het avondeten gedronken hebt, moet je de meting de ochtend daarna overslaan. Als jij je prima voelt en geen hoofdpijn of andere symptomen van alcohol gebruik hebt, is het ok om te temperaturen zoals gewoonlijk. Uiteraard is een niet gemeten dag een vruchtbare dag omdat je geen groen gehad hebt!
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling arriveert?


Jouw pakket wordt verzoden met DHL. Je ontvangt een track & trace code van DHL om je pakket te volgen per mail de avond dat je pakket hier de deur uit is gegaan. Doorgaans kun je de bestelling binnen 2-3 werkdagen verwachten. Voor 12 uur op werkdagen besteld gaat die dag de deur uit. Wordt meestal de volgende ochtend bezorgd maar als het druk is bij DHL kan daar meer tijd voor nodig zijn. Verzending naar jouw adres gebeurt vanuit Nederland. Je vindt alle informatie in de algemene voorwaarden.
Heeft Daysy een garantie?


Daysy wordt geleverd met een garantie van 2 jaar. Je vindt alle relevante informatie in de algemene voorwaarden.
Hoe vaak moet ik mijn temperatuur nemen?


Idealiter meet je dagelijks gelijk als je in de ochtend wakker wordt voor je uit je bed bent gestapt. Hoe minder metingen je mist, hoe beter.
Wanneer laat Daysy een zwangerschap zien?


Daysy kan een zwangerschap al binnen 15 dagen na de ovulatie vermoeden (rood, geel en groen knipperend licht) en kan een zwangerschap al negentien dagen na de eisprong bevestigen (rode, gele en groene lichten blijven goed verlicht). Uiteraard kan de melding 'mogelijk zwanger' ook verschijne als je menstruatie uitblijft zonder dat je zwanger bent. Dit is om jou te seinen maar geen bevestiging van een zwangerschap. Daarvoor doe je een urine zwangerschapstest.
Kan ik Daysy met een vriendin delen?


Nee, Daysy is jouw individuele fertility tracker met jouw individuele gegevens.

DaysyDay App

Werkt de app DaysyDay met Android en iOS?


Ja, DaysyDay werkt met de meeste Android-apparaten en iOS.
Welke gegevens kunnen worden geüpload?


Wanneer je Daysy synchroniseert met DaysyDay, wordt alle data uit je Daysy verzonden naar de app.
Kan ik mijn vroegere menstruatiedata invoeren als ik Daysy begin te gebruiken?


Nee. Daysy begint haar berekeningen vanaf de eerste dag van het meten.
Op welke apparaten kan ik DaysyDay installeren?


De app DaysyDay is beschikbaar voor iOS en Android en kan worden gedownload naar smartphones en tablets vanuit de app store. Daar vindt je ook de nieuwste versies en informatie over softwarevereisten.
Hoe synchroniseer ik Daysy met DaysyDay?


Open DaysyDay app op je telefoon. Activeer Bluetooth® op je Daysy door 1 x te drukken en daarna 'klik klik' 2 x te drukken. Je hoort een signaal geluid, Daysy zoekt contact met de app en copieert de metigne naar de app. Overigens blijven altijd je metingen in Daysy zelf staaan. Dus mocht je telefoon verloren of vervangen worden kun je gewoon inloggen met je email en je Daysy koppelen en synchroniseren zodat je al je metingen weer treft in de app.
Kan ik data vanuit andere apps importeren?


Nee. Zodra DaysyDay wordt gebruikt met Daysy, houdt het alleen rekening met haar gegevens.
Wat is DaysyDay?


DaysyDay is een app die gratis te downloaden is in je app store. Bij gebruik en synchronisatie met Daysy geeft de app jouw eerdere, huidige en toekomstige metingen en kleuren weer.
Moet ik de app downloaden om Daysy te gebruiken?


Nee. Je kunt Daysy gebruiken zonder de app. Daysy neemt je temperatuur op, voert je vruchtbaarheidsberekeningen uit en bevat wat je status is.
Alleen bij Daysy 1.0. Kan ik een andere kabel gebruiken om Daysy met de app te verbinden?


Gebruik alleen de kabel die we hebben verstrekt. In de shop op deze site kun je een nieuwe kabel bestellen. Heeft je telefoon een andere ingang dan dien je zelf een adapter jack aan te schaffen (origineel, geen b merk) waar de plug in kan zodat je kunt synchroniseren. De adapter jack van Apple is online bij Apple of in de Apple store te koop.

Hoe gebruik ik Daysy?

Wat is de beste manier om te meten?


Gebruik Daysy 's morgens direct na het ontwaken, voordat je opstaat en actief wordt. Meet onder je tong, verwijder het kapje van de sensor voor het plaatsen onder de tong. Houd je mond gesloten, hoofd stil tijdens het meten.

Het is niet nodig iedere dag op hetzelfde moment te meten. Mocht je bv om 5 uur naar het toilet moeten dan meet je eerst voor je naar het toilet loopt omdat je dan bv niet meer minimaal 3 uur ligt in je bed of slaapt als om 7 uur de wekker gaat.
Ik had een slapeloze nacht. Kan ik nog steeds vertrouwen op Daysy?


Ja, je kunt altijd vertrouwen op Daysy. Als je een meting moet overslaan na een slapeloze nacht waarbij je bv om de paar uur uit je bed bent gegaan dan sla je de meting die ochtend over. Daysy raakt hierdoor niet van slag. Maar stel je was een aantal keer wakker en bent blijven liggen dan kun je gewoon meten in de ochtend.

Uiteraard als je een meting overslaat heb je een vruchtbare dag omdat je geen groen gehad hebt!
Is er iets waar ik op moet letten als ik naar een andere tijdzone reis?


Als je 's nachts reist meet je niet. Na een nacht slapen op de bestemming kun je meten zoals je gewend bent. Doe hetzelfde tijdens de terugreis.
Ik wil Daysy gaan gebruiken na een zwangerschap.


Vanaf 6 weken na de bevalling kun je weer starten met meten. Vanaf het bevestigen van minimaal 3 menstruatiedagen kan Daysy groene en rode kleuren aangeven en pakt je cyclus zoals het dan is op. Je hoeft eerdere metingen van voor de zwangerschap niet te verwijderen.
Ik heb een paar metingen gemist. Wat moet ik doen?


Een of twee overgeslagen metingen vormen geen probleem; Daysy gebruikt eenvoudig jouw eerdere gegevens om je vruchtbaarheid te berekenen. Meerdere ontbrekende waarden per cyclus leiden tot een hoger aantal rode of gele dagen. Uiteraard is een dag dat je niet meet een vruchtbare dag omdat je geen groen gehad hebt!
Hoe kan ik later op de dag mijn vruchtbaarheidstatus checken?


Klik op de activatieknop en jouw vruchtbaarheidstatus wordt zichtbaar of kijk in de app na synchroniseren.
Kan ik meerdere keren per dag meten?


Nee, Daysy registreert alleen de eerste meting op de dag want je meet enkel voor opstaan direct als je in de ochtend wakker wordt.
Wanneer kan ik Daysy gaan gebruiken?


Je kunt Daysy op elke dag van je cyclus gebruiken. Als je hormonale anticonceptie gebruikte, stop het gebruik dan voordat je begint met meten. Je kunt de ochtend na de laatste pil of verwijderen spiraal (staken anticonceptie) starten.

De eerste bloeding na het stoppen van hormonale anticonceptie is een onttrekkingsbloeding en mag niet worden ingevoerd als jouw menstruatie. Ongeveer een maand na het staken van anticonceptie kun je een menstruatie verwachten. Tot die tijd is Daysy geel in leerfase leert je lichaam kennen. De eerste menstruatie dag is jouw eerste groene dag. In die cyclus tref je al groene en rode kleuren. De eerste menstruatie dag is de eerste dag van actieve bloed flow.
Waar meet ik?


Onder de tong, naast je tongriem, met de mond gesloten, hoofd stil. Het is het beste om elke ochtend aan dezelfde kant te meten.
Ik ben in de leeftijd dat ik tegen de menopauze aan zit. Kan ik Daysy nog steeds gebruiken?


Ja, dat kan. Daysy is betrouwbaar in de jaren voor de overgang. Als je ovulatie is vertraagd of niet optreedt, geeft Daysy meer rode en gele dagen weer. Door Daysy te gebruiken, kun je de veranderingen die aan je cyclus plaatsvinden direct observeren.
Ik moet 's nachts vaak opstaan ​​omdat ik een baby heb. Kan ik Daysy gebruiken?


Ja, maar we raden je aan om minimaal 3-4 uur aan eengesloten te slapen voordat je meet. Als dat tijdens bepaalde nachten niet lukt, is er geen reden om bezorgd te zijn. Daysy kan omgaan met zo nu en dan een meting overslaan. Uiteraard als je een ochtend niet meet heb je een vruchtbare dag omdat je geen groen hebt gehad!
Mijn slaapritme is onregelmatig (ploegendienst, nachtdienst, opstaan in de nacht, uitslapen in het weekend etc.) Is Daysy geschikt voor mij?


Ja. Daysy is ontworpen voor vrouwen zoals jij. Neem gewoon je temperatuur als je wakker wordt. Slaap je tijdens nachtdiensten overdag dan meet je na minimaal 3 uur slapen overdag. De dag dat je uit de nachtdienst komt meet je niet maar gewoon weer na de volgende nacht slapen.
Hoe lang duurt het om te meten?


Het duurt gemiddeld tussen 60 tot 90 seconden.
Hoe schakel ik Daysy uit?


Daysy schakelt automatisch uit na 60 seconden.
Is het mogelijk een afzonderlijke metingen te verwijderen?


Nee. Mocht je overhoop gemeten hebben terwijl je al opgestaan was of je hebt te weinig geslapen. Hanteer dat als een vruchtbare dag en de volgende dag pakt je Daysy het gewoon weer op. Maar meestal weet je Daysy waar je in je cyclus bent en verstoord een 'foutieve' meting niet. Jouw Daysy raakt hierdoor niet van slag.

Je kunt enkel alle metingen tegelijk verwijderen als je dat zou willen. Bekijk de tutorials.
Moet ik elke dag op hetzelfde tijdstip meten?


Nee. Wat belangrijk is dat je direct meet bij het ontwaken voordat je opstaat en actief bent. Je kunt al meten na minimaal 3 uur aaneengesloten slapen. Dat is handig als je in de nacht naar het toilet moet bv voor je werkelijk op wilt staan bv om 5 uur dan meet je eerst voor je naar het toilet loopt of om andere redenen eerder uit je bed gaat.
Kan ik seks hebben voordat ik meet?


Nee, de meting moet direct na het ontwaken worden uitgevoerd, voordat je opstaat of actief wordt. Als je vergeet te meten, sla dan de meting die dag over.
Ik heb ten onrechte bevestigd dat ik menstrueer. Kan ik dit veranderen?


Je kunt de menstruatiegegevens voor dezelfde dag wijzigen door Daysy in te schakelen en de activeringsknop ingedrukt te houden totdat het paars / blauwe licht niet langer blijft branden maar knippert. Dan is de menstruatie bevestiging verwijderd. Je kunt menstrutie aanpassen tot 3 dagen terug op je Daysy of in de app. Langer terug in de tijd kun je geen aanpassingen doen. Bekijk de tutorials.
Hoe weet ik wanneer ik vruchtbaar ben?


Wanneer Daysy een rood of geel licht laat zien na de meting, betekent het dat je vruchtbaar bent. Je kunt je status op elk gewenst moment controleren door Daysy aan te zetten of in de app te kijken na synchroniseren. In de app zie je wat Daysy verwacht in de komende tijd dat is pas definitief de kleur na de meting op de betreffende dag.
Hoe kan ik meer groene dagen krijgen?


Meet zo regelmatig mogelijk. Hoe meer gegevens Daysy van je ontvangt, hoe meer groene dagen ze kan weergeven. Heb je ondanks trouw gebruik toch veel rode dagen meerdere cycli na elkaar? Maak een 1 op 1 zoom call afspraak dan kijk ik mee naar je cyclus verloop en kan tips geven hoe jij jouw cyclus verbetert.
Hoe bevestig ik dat ik menstrueer?


Zet je Daysy aan en houd daarna de knop 2 tellen ingedrukt. Laat je duim los van de knop na het signaal. Violet lichtje knippert niet meer maar brand stil dan heb je voor die dag menstruatie bevestigd. Je geeft minimaal 3 dagen aaneengesloten menstruatie aan. Vloei je echter maar 2 dagen dan bevestig je wel een 3 de dag.
Kan ik Daysy gebruiken tijdens borstvoeding?


Ja, Daysy kan worden gebruikt tijdens de borstvoeding. Daysy blijft geel tot de eerste menstruatie na de bevalling, een barrièremethoden (bijvoorbeeld condooms of pessarium) zijn nodig om zwangerschap te voorkomen tijdens deze periode.

Zodra je eerste menstruatie start, zal Daysy minder rode en gele dagen weergeven in de volgende cycli, aangezien Daysy jouw unieke cyclusritme leert kennen.

Cyclus vragen

Mijn cyclus is onregelmatig. Wat gebeurt er wanneer als mijn cylus langer of korter is dan normaal?


Daysy kan een zekere mate van normale onregelmatigheid handelen. Daysy kan cycli van 19-40 dagen aan, met haar geavanceerde algoritme. De statistieken in de app geven het ovulatiebereik weer. Als je ovulatie meer dan 4 dagen fluctueert of als je cycluslengte buiten het bereik van 19-40 dagen ligt, neem dan contact op met de klantenservice.
Wat als ik mijn menstruatie niet krijg?


Het is normaal dat cycli fluctueren. Als je niet zeker bent, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Heeft mijn dieet invloed op mijn cyclus?


Bepaalde "strenge" diëten bevatten zo weining calorien en kunnen leiden tot onregelmatigheden in de cyclus, vaak tot gevolg dat je menstruatie later komt of je hebt geen menstruaties en ovulaties meer. Wanneer je geen ovulaties hebt ben je uiteraard niet vruchtbaar. Het hervatten van gezonde volwaardige voeding geeft vaak terugkeer van ovulatie en menstruatie. Als je wilt dat onze expert meekijkt naar je cyclus verloop, neemt contact op met onze klantenservice.
Heeft de "morning-afterpil" invloed op mijn cyclus?


Ja. Het is voor elke vrouw anders en hangt vaak af van waar je bent in je cyclus wanneer je het neemt. Als je de morning-afterpil hebt ingenomen, stop dan met meten en start pas weer met meten na de menstruatie. Het kan zijn dat je menstruatie later is dan gebruikelijk. Ook kan het zijn dat je cyclus een paar maanden 'van slag' is.

Neem bij vragen contact op met de klantenservice info@daysy.nl
Mijn cyclus is onregelmatig. Kan ik Daysy nog steeds gebruiken?


Ja. Daysy is ontwikkeld om cycli veilig te herkennen die variëren tussen 19 en 40 dagen. Het gebruik van Daysy met langere cyclusduur zal echter leiden tot een meer rode/gele dagen omdat meestal een cyclus langer duurt als de ovulatie niet of later in de cyclus plaatsvindt.

Plan gerust een 1 op 1 zoom call als je wilt dat ik meekijk naar je cyclus verloop bij PCOS bv ik kan je adviseren om je cyclus te verbeteren.
Verstoren pijnstillers (zoals Ibuprofen, Naproxen, Paracetamol, ACC) mijn basale lichaamstemperatuur?


Nee, vrij verkoopbare pijnstillers hebben geen invloed op de metingen. Temperatuur alsjeblieft niet als je deze medicijnen gebruikt om koorts te onderdrukken. Tijdens ziekte meet je niet ook niet als je een antibiotica kuur gebruikt.
Welke medicatie kan mijn metingen beïnvloeden?


Slechts heel weinig (hormoonvrije) medicijnen hebben een directe invloed op jouw metingen, maar vaak kan de reden waarom je medicijnen gebruikt jouw temperatuur beïnvloeden (bijvoorbeeld koorts of stress). Hormonale medicatie zal je temperatuur beïnvloeden en mag in geen geval in combinatie met Daysy worden gebruikt. Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of neem contact op met onze klantenservice info@daysy.nl
Wat zijn enkele typische dingen die de metingen kunnen beïnvloeden?


De typische invloeden op je temperatuur en cyclus zijn onder meer:

● overmatige hoeveelheden alcohol

● slaapgebrek

● ziekte of ziek zijn

● chronische lichamelijke of emotionele stress

● intensieve lichaamsbeweging

● strenge beperkingen in de voeding/verhongering

● ondervoeding

● reizen

Zodra je de oorzaak kent, zijn veel onregelmatigheden in je cyclus gemakkelijk om te keren. Neem gerust contact op met onze klantenservice of plan een 1 op 1 zoom call om je temperatuurcurve te bespreken.

Technische vragen & probleemoplossing

Kan ik Daysy 1.0 nog steeds synchroniseren met de app als ik een ander telefoon ingang heb?


Ja, gebruik een adapter jack (te koop in de Apple store), daarop sluit je de meegeleverde kabel aan.
Kunnen mijn metingen verloren raken?


Nee. Daysy registreert al je gegevens en bewaart ze veilig.
Daysy nam mijn temperatuur niet op. Wat moet ik doen?


Als Daysy een buzz toon laat horen, herhaalt je de meting. Zorg ervoor dat je Daysy stilhoudt en je mond gesloten terwijl je de temperatuur neemt. De kabel mag niet in de Daysy zitten tijdens het opnemen van een meting.
Bij Daysy 1.0 - Hoe lang is de levensduur van de batterij?


De levensduur van de batterij die we leveren bij je bestelling is ongeveer 2 jaar. De activeringsring van Daysy signaleert een zwakke batterij en gaat snel knipperen. Vervang de batterij binnen 2 dagen volgens de instructies in de handleiding.
Daysy 1.0 - Welk type batterij heb ik nodig en waar kan ik deze kopen?


Daysy maakt gebruik van een CR2032-batterij die overal verkrijgbaar is waar standaard batterijen worden verkocht.
Hoe kan ik Daysy reinigen?


Reinig Daysy's hals en sensorpunt indien nodig met een zachte, vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Daysy is niet waterdicht. Je kunt alle relevante informatie vinden over het schoonmaken van Daysy in de handleiding.

Wij adviseren om na de meting de hals en sensor droog te maken met een doekje en het kapje erop te sluiten.
Waar kan ik reserveonderdelen (kabel, beschermkap, enz.) bestellen?


In de shop tref je deze onderdelen onder het kopje 'onderdelen bestellen'.
Mijn meetsensor is gebroken. Wat moet ik doen?


Neem contact op met onze klantenservice om de volgende stappen te bespreken. info@daysy.nl
Bij Daysy 1.0 - Ik kan het batterij kapje niet openen.


Gebruik alstublieft een munt en draai de dop tegen de klok in om het batterij kapje te openen.
Ik heb mijn Daysy laten vallen. Wat moet ik doen?


Neem contact op met onze klantenservice info@daysy.nl
Daysy 1.0 - Ik heb de batterij eruit gehaald. Wat is er met mijn gegevens gebeurd?


De batterij mag om welke reden dan ook niet worden verwijderd. Als de batterij contact verliest met Daysy, blijft ze geel totdat de volgende menstruatie is ingevoerd. De gegevens die in de Daysy staan blijven opgeslagen mits er geen schade is aan je Daysy.
Is het mogelijk dat mijn temperatuur te sterk stijgt?


Niet echt. Gemiddeld neemt de temperatuur van een vrouw met 0,3 graden toe na de ovulatie. Als jouw temperatuur gemiddeld meer dan 0,5 graden stijgt gedurende de cyclus kan het zijn dat je een verkoudheid of griep onder de leden hebt. Mocht je ziek zijn meet je niet gedurende die dagen.

Heb je toch een koorts meting geregistreerd dan zal het algoritme de koorts waarde niet calculeren. Daysy raakt daardoor niet van slag.
Mijn temperatuur stijgt maar weinig. Wat betekent dat?


Als de temperatuurstijging om wat voor reden dan ook erg laag is, schakelt Daysy over naar een langere rode periode, alvorens over te schakelen naar gele dagen en uiteindelijk naar groene dagen te gaan. Een lage temperatuurstijging kan een aanwijzing zijn voor een hormonale reden. Tijdens an-ovulatoire cycli wordt geen temperatuurstijging geregistreerd omdat de eisprong niet heeft plaatsgevonden. Corpus luteum insufficiëntie (CLI) is een andere mogelijke reden voor een lage of onbepaalbare temperatuurstijging, omdat het lichaam dan onvoldoende progesteron produceert om de basale lichaamstemperatuur (BBT) te laten stijgen. Vrouwen voor de overgang kunnen ook lagere temperatuurstijgingen registreren, omdat hun oestradiol- en progesteronwaarden afnemen.

Zie je onregelmatigheden in je cycli en wil je dat ik met je meekijk reserveer een 1 op 1 zoom call dan bespreken we jouw cyclus verloop en kan ik advies geven.
Hebben warm weer of airconditioning invloed op de meting?


Nee, aangezien je onder de tong meet, hebben deze factoren geen invloed op de meting. Daysy wordt in koude en warme landen wereldwijd gebruikt. Inmiddels meten vrouwen al 35 jaar op deze manier met een cyclus tracker.

Daysy overdragen

Metingen verwijderen?


Als iemand anders jouw Daysy gaat gebruiken dan is het verstandig om eerst je Daysy te resetten. Daardoor verwijder je alle metingen en menstruatiebevestigingen die in Daysy opgeslagen staan. Kijk op de tutorials pagina de video 'How can I erase my data on Daysy'? Lees hieronder hoe je vervolgens jouw app account ontkoppelt voor overdragen naar een ander!
App account ontkoppelen voor overdragen naar een andere gebruikster


Er kan maar een email adres gekoppeld zijn aan het serial number van de Daysy. Je ontkoppelt je account anders kan de nieuwe eigenaar geen app account maken en Daysy niet synchroniseren. Doe het volgende; Open DaysyDay App, klik rechtsonder op settings, klik op 'Accout', klik op 'Unpair Daysy', klik op de blauwe knop 'unpair Daysy'. De nieuwe eigenaar kan na minimaal 1 meting met haar email adres de Daysy koppelen en synchroniseren. Heb je de app al van je telefoon gehaald dan heb ik jouw email adres nodig waar je het account mee hebt gemaakt en het serienummer van de Daysy (dat verschijnt in de app voor het invoeren van emailadres) om jouw account op de server te kunnen verwijderen. Stuur een email met deze correcte gegevens, dat mag ook de nieuwe eigenaar doen. info@daysy.nl
Hoe zit het met de garantie?


Ben je niet de eerste eigenaar van de Daysy dan kun je geen aanspraak doen op de 2 jaar garantie na aankoop.

Daysy vs LadyComp

Wat is het verschil tussen de Daysy en de LadyComp?


Beide apparaten worden gebruikt om te weten wanneer de vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn. Om te weten wanneer een zwangerschap te voorkomen maar ook te timen als er wel een kinderwens is. Beide onderscheiden vruchtbare van onvruchtbare dagen met een nauwkeurigheid van 99,4%. Bevatten hetzelfde lerende algoritme. LadyComp heeft een scherm, geen app. Daysy heeft geen scherm, wel een app. Het is net welk apparaat jou het meest aanspreekt. Het enige wat de LadyComp erbij heeft wat Daysy niet laat zien is de datum conceptie, wat de uitgerekende datum is en de zwangerschapsweken. Daysy geeft net als de LadyComp 'mogelijk zwanger' aan. Dat is het moment om een urine zwangerschapstest te doen. Zoals gezegd worden beide apparaten gebruikt om te weten wanneer een conceptie te voorkomen maar is er op een bepaald moment een kinderwens dan benut je juist de vruchtbare dagen. In de app DaysyDay die je bij je Daysy kunt gebruiken zie je jouw grafiek, kalender en overzicht. Je kunt vooruit en terug kijken zo groot als het scherm van je mobiel. Het scherm op de LadyComp is 3,5 x 2,7 cm. Metingen blijven in je tracker staan. Na de meting kijk je op de tracker wat je kleur is.

Retourrecht

Ik wil mijn bestelling retourneren?


Je kunt tot 14 dagen na ontvangst van het bestelede product(en) retourneren mits de cyclus tracker niet gebruikt is. Dit ivm de hygiene en inwendig gebruik. Mail de volgende gegevens naar info@daysy.nl Welke bestelling je wilt annuleren, bestelnummer, datum, jouw naam en adresgegevens. Wanneer je het pakket ontvangen hebt. Verklaar dat de cyclus tracker niet in gebruik genomen is*. *Mocht de leverancier ontdekken dat de cyclus tracker in gebruik genomen is dan storten wij het bedrag NIET terug op je rekening. Stuur het pakket naar;

Patricia Dijkema

Eerste etage - Business Unit 3

Plesmanstraat 2

3833 LA Leusden

Gebruikshandleiding Daysy 2.0
Gebruikshandleiding Daysy 1.0

CONTACT KLANTENSERVICE NEDERLAND

Dank je! Bericht is verzonden.

Schermafdruk 2019-09-13 20.55.24.png