Gezinsplanning

Daysy weet wanneer je vruchtbaar bent!

Zoals met zoveel dingen in het leven, is de juiste timing belangrijk, zo ook de bevruchting van de eicel. Afgezien van fysiologische factoren die een zwangerschap kunnen voorkomen, is het belangrijkste dat jij en je partner op het juiste moment gemeenschap hebben. Alleen wanneer je in je vruchtbare dagen bent, is er een goede kans op een zwangerschap. Met Daysy en de app DaysyDay heb je optimaal inzicht, jouw partner is kan met de DaysyDay partner-app ook op de hoogte op zijn telefoon!

Hoe Daysy je kan helpen vruchtbare dagen gemakkelijk en betrouwbaar te bepalen voor zwangerschapsplanning.

Daysy en de app DaysyDay, die beschikbaar is voor je smartphone, besparen je de verwarring en schijnbaar eindeloze stress die je te wachten staat bij andere natuurlijke methoden om je vruchtbare dagen te bepalen. In plaats van constant te denken aan kalenderdagen, temperatuur- en baarmoederhalsslijmmetingen of de status van je hormoonspiegel, heeft cyclus tracker Daysy maar twee minuutjes nodig in de ochtend. Binnen een mum van tijd zie je op Daysy of je een vruchtbare of onvruchtbare dag hebt. Geen stress met lijsten en zelf bepalen, Daysy is snel en makkelijk in gebruik zodat jij met plezier uit kunt kijken naar de toekomst.

Daysy cycluscomputer fertility tracker r

Je hoeft niets te berekenen, tellen of registreren Daysy doet dat voor jou. 35 jaar onderzoek, een algoritme dat gegevens uit meer dan 5 miljoen menstruatiecycli gebruikt waaronder jouw eigen dagelijkse meting, vormen de basis voor Daysy om je vruchtbare dagen te bepalen. Daysy is een technisch geavanceerde vruchtbaarheidsmeter die je dichter bij je kinderwens kan brengen - 100% natuurlijk zonder chemische hormonen, denkwerk of stress!

Daysy is een geweldige kans bij kinderwens

Voor koppels die al heel lang proberen hun kinderwens te vervullen, is het niet altijd nodig om naar biologische oorzaken te zoeken. Vaak is het precies het juiste moment, de timing want elke vrouw is slechts een paar dagen vruchtbaar, op de dag van de eisprong en vijf dagen daarvoor. Als het onduidelijk is wanneer jouw vruchtbare dagen zijn, is het helaas onmogelijk om te hopen op een zwangerschap op dagen dat je onvruchtbaar bent.

Als conceptieplanning belangrijk voor je is, dan is het essentieel om jouw unieke cyclus goed te kennen! Daysy helpt je om je lichaam beter te leren kennen en toont je wanneer de kans op zwangerschap het grootst is.

Als je inspanningen om zwanger te worden niet binnen zes tot twaalf maanden succesvol zijn geweest, raadpleeg dan je arts. Maar neem ook contact op met de fertility expert bij Daysy want Patricia kan je goed helpen om je kansen te optimaliseren en samen naar je cyclus verloop te kijken. info@daysy.nl

Een studie heeft aangetoond dat 81% van de paren die vruchtbaarheid en timing van geslachtsgemeenschap adequaat hanteren binnen 6 maanden zwanger worden (1).

zwangerschaps kansen met daysy.png
Wat zeggen onderzoeken?

Studies bevestigen hoe belangrijk het is om het verloop van je cyclus te kennen om de kansen op zwangerschap te verbeteren. Eén studie vond de gemiddelde conceptie kans per cyclus met een of meer momenten van onbeschermde geslachtsgemeenschap in de vruchtbare dagen voor vruchtbare paren 27,7% is, waarmee slechts ongeveer elke vierde cyclus succesvol is. De conceptie kans 1 tot 2 dagen vóór de eisprong is het hoogst met ongeveer 25%; de cumulatieve conceptie kans voor vruchtbare paren met gerichte geslachtsgemeenschap in 12 cycli is ongeveer 98% (1). Dit betekent dat het concentreren van geslachtsgemeenschap op de 4 dagen voor de verwachte ovulatie je kansen op een zwangerschap maximaliseren.

(1) C Gnoth et. al. Hum Reprod. 2003 Sep;18(9):1959-66

succesvol zwanger met daysy.png
Zelfs met een onregelmatige cyclus kun je makkelijk en nauwkeurig conceptie plannen met Daysy

Voor vrouwen die problemen hebben om zwanger te worden of een onregelmatige cyclus hebben, is het belangrijk om precies te weten wanneer je ovuleert dus op welke dagen de eicel kan worden bevrucht. Evenzo is dit ook het geval als het sperma van de man wat langzamer of minder lang overleeft - dit hoeft niet jullie kansen te belemmeren.

Op basis van je temperatuurmeting elke ochtend voor het opstaan en de menstruatiedagen bevestiging laat Daysy zien wanneer je vruchtbaar bent. De verwachte ovulatie dag wordt getoond door een knipperend licht:

Schermafdruk 2019-02-25 13.15.01.png
Schermafdruk 2019-02-25 13.15.18.png

Voorspelde ovulatie​ dag

Vruchtbare dag

Met behulp van dit eenvoudige kleursysteem kunt je zien op welke dagen jij en je partner tijd moeten vinden om te vrijen.​

Blijf op de hoogte met de App DaysyDay

Het speciale aan de app DaysyDay is dat je niet alleen de afgelopen cycli kunt bekijken van dagen, weken en maanden terug maar je kunt ook je toekomstige voorspelde vruchtbare en onvruchtbare dagen bekijken. Op basis van de al verzamelde gegevens, toont DaysyDay een prognose van hoe jouw cyclus er in de nabije toekomst uit zal zien.​

In de app 'DaysyDay' tref je jouw persoonlijke kalender, grafiek en overzichten. Je kunt geslachtsgemeenschap en andere persoonlijke aantekeningen invoeren. Kennis en timing is geen probleem meer! 

Zwanger?

De basale lichaamstemperatuur is een goede manier om een mogelijke zwangerschap in een zeer vroeg stadium te observeren. Als de menstruatie uitblijft en jouw basale lichaamstemperatuur langer dan 18 dagen hoog blijft, kun je een 'mogelijk zwanger' melding krijgen. Je kunt zelfs een tweede stijging van de basale lichaamstemperatuur waarnemen door de innesteling van de bevruchte eicel in de baarmoederwand. Progesteron blijft hoog en stijgt zelfs in de zwangerschap vandaar dat je temperaturen hoog blijven. Innesteling vindt plaats ongeveer 6 tot 12 dagen na de conceptie op de ovulatie dag.

 

Daysy geeft een 'mogelijk zwanger' te herkennen aan alle drie de lichtjes (rood, groen en geel) knipperen. Daysy geeft een hogere kans op zwangerschap met alle drie de lichtjes die continu branden niet meer knippenen. De app DaysyDay zal blauwe bolletjes tonen. Het moment om een urine zwangerschapstest doen! Na een positieve zwangerschapstest stop je met meten met Daysy want tijdens zwangerschap heb je geen ovulaties en menstruaties meer. Vanaf 6 weken na de bevalling kun je weer starten met meten. Je hoeft je Daysy niet te resetten, Daysy leert jouw lichaam weer kennen hoe het op dat moment is.

geslaagde gewenste zwangerschap met days