top of page
Daysy cyclus tracker vruchtbare dagen ovulatie.png

WANNEER BEN JE VRUCHTBAAR?

Wanneer zijn je vruchtbare dagen?
Kinderwens? Wanneer heb je meer kansen?
Wat als je een onregelmatige cyclus hebt of PCOS?

zwangerschapskansen met Daysy.png

VRUCHTBARE DAGEN

Er zijn slechts 6 dagen per cyclus waarop het mogelijk is om zwanger te worden. De dag van de ovulatie plus 5 dagen daarvoor omdat sperma inwendig maximaal 5 dagen kan overleven. 

Heb je geen kinderwens dan gebruik je op vruchtbare dagen een barrière methode.

Daysy zal deze 6 dagen wat ruimer aangeven omdat ze na de ovulatie wacht tot jouw temperaturen aangeven dat je buiten je vruchtbare fase bent. Gemiddeld zal het neerkomen op 8 á 9 rode dagen.

Daysy vertelt je wanneer je vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn inclusief de verwachte ovulatie dag. Dat kan variëren, zo is niet iedere cyclus even lang en hoeft de ovulatie ook niet altijd op hetzelfde moment te zijn. Daysy beweegt mee en geeft aan wat jouw lichaam laat zien op dat moment.


Uit onderzoek is gebleken dat 81% van de stellen die de vruchtbare dagen bijhouden en geslachtsgemeenschap hebben op de vruchtbare dagen, binnen 6 maanden zwanger worden (1).

(1). C Gnoth et. al. Hum Reprod. 2003 Sep;18(9):1959-66

Happy Baby

VOORKOM TELEURSTELLINGEN

  • Het is niet mogelijk zwanger te worden buiten de vruchtbare dagen

  • Als je juist wel zwanger wilt raken is timing essentieel! De dagen voor de ovulatie zijn het moment om gemeenschap te hebben

  • Voorkom onnodige stress, gebruik deze kennis en de Daysy om inzicht te krijgen

Daysy, in combinatie met de DaysyDay app maken het makkelijk en eenvoudig om te weten wanneer je vruchtbare dagen zijn. Het voordeel is:

  • Geen ovulatietesten nodig

  • Geen ingewikkelde berekeningen

  • Geen giswerk

Heb je een rood lampje en kinderwens? Dan is dat de kleur van de liefde ❤️

VERHOOG JE KANSEN

Timing is essentieel.

hoelang duurt het om zwanger te raken met de daysy bij kinderwens.png

HOELANG DUURT HET?

Uit een onderzoek bleek dat de kans op conceptie in een cyclus slechts 27,7% is als een stel een of meer keer geslachtsgemeenschap heeft op vruchtbare dagen. Paren die geslachtsgemeenschap hadden vlak rond de ovulatie, hadden een veel hoger slagingspercentage: 98% werd zwanger binnen 12 maanden.


In ons eigen onderzoek onder Daysy-gebruikers (hiernaast afgebeeld) meldde 63% dat ze zwanger werden tijdens de eerste cyclus die ze probeerden. Maar liefst 89% van de ondervraagden gaf aan binnen drie maanden zwanger te zijn met Daysy. 

Daysy identificeert jouw unieke ovulatie als 'verwachte ovulatie' en maakt daardoor een gewenste zwangerschap meer succesvol. 

Daysy cyclus tracker mogelijk zwanger kinderwens.jpg

LEER JE LICHAAM BETER KENNEN

Als je een onregelmatige cyclus hebt of ontdekt dat je moeite hebt met zwanger worden door hormonale onevenwichtigheden, is het nog belangrijker om je ovulatie en vruchtbaarste dagen te monitoren. 


Als je partner problemen heeft met de beweeglijkheid of vitaliteit van het sperma, is geslachtsgemeenschap op de paar dagen voor de ovulatie beter te plannen.


Gebaseerd op je basale lichaamstemperatuur (BBT) metingen gelijk als je wakker wordt in de ochtend worden je vruchtbare dagen aangegeven met een rood lampje en je voorspelde ovulatie dag met een knipperend rood lampje. Wanneer je ovulatie later is dan verwacht blijf je rode kleuren houden tot temperaturen na ovulatie gestegen zijn en de vruchtbare fase voorbij is.

Jouw cyclus verloop geeft informatie over hoe je een onregelmatige cyclus of PCOS kunt verbeteren. Maak een afspraak met Patricia Dijkema onze fertility expert en orthomoleculair therapeut. Zij geeft professioneel advies.

geslaagde gewenste zwangerschap met daysy.png

ZWANGERSCHAP DETECTEREN

Daysy kan vroeg een 'mogelijke zwanger' melding aangeven, wanneer jouw basale lichaamstemperatuur meer dan 18 dagen verhoogd blijft, registreert Daysy een mogelijk succesvolle bevruchting. 


Daysy zal een 'mogelijk zwanger' melding geven door alle drie de lampjes (rood, groen en geel) te laten knipperen. DaysyDay zal die dag(en) blauw rondje laten zien. Zo weet je wanneer het tijd is om een urine zwangerschapstest te doen. 

Met DaysyDay heb je de mogelijkheid om geslachtsgemeenschap bij te houden, persoonlijke notities te maken, waarnemingen van baarmoederhalsvocht of zwangerschapstesten in te voeren, zodat je alle informatie binnen handbereik hebt op je smartphone. 


Als je zwanger bent, stop je met meten. Vanaf 6 weken na de bevalling kun je weer verder gaan met meten. Resetten van eerdere metingen is niet nodig.

bottom of page