Methode

Natural fertility awareness-based methods (FABM)

De term 'fertility awareness-based methodes' (FABM) verwijst naar verschillende manieren om de vruchtbare en onvruchtbare dagen van de vrouwelijke cyclus te bepalen en kan worden gebruikt voor gezinsplanning of je een kinderwens hebt of (nog) niet. De basis van alle 'fertility awareness-based methods' berust op het begrijpen en herkennen van de vruchtbaarheid door de vrouw!

 

Er zijn verschillende manieren en methoden die vrouwen kunnen gebruiken om hun vruchtbaarheid te bepalen. Deze omvatten de temperatuurmethode, cervicale slijmmethode, kalendermethode en symptothermische methode.

Daysy: een precieze methode in termen van fertility awareness method (FAM)

Als een betrouwbare cyclus tracker, in termen van de fertility awareness method (FAM), berekent Daysy de vruchtbare fase van de cyclus op basis van een zeer gevoelige en nauwkeurige, computerondersteunde basale lichaamstemperatuur meting, direct verkregen na het wakker worden.

 

De geïntegreerde sensor van Daysy maakt een bijzonder nauwkeurige meting mogelijk. Dit onderscheidt Daysy van andere methoden die een afzonderlijke thermometer vereisen, waardoor het aan de gebruiker wordt overgelaten welke thermometer wordt gebruikt.

 

Dat kan consequenties hebben, je hebt geen garanties dat de toegepaste thermometer aan de vereiste normen voldoet. Meetnauwkeurigheden en afrondingsfouten kunnen optreden als gevolg van de thermometer of bij het invoeren van de gegevens in een app.

 

Dankzij een intelligent algoritme gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, jarenlange ervaring en geavanceerde technologie, bieden de Valley Electronics-producten de hoogste kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid voor het volgen van de menstruatiecyclus. Factoren die de menstruatiecyclus beïnvloeden, zoals stress, alcoholgebruik en slaapgebrek, worden in het algoritme in beschouwing genomen.

 

Het algoritme van Daysy maakt een nauwkeurig onderscheid tussen de vruchtbare en onvruchtbare dagen en biedt daarmee een betrouwbaar alternatief voor de bekende fertility awareness methods (FAM).

 

Daysy stelt vrouwen zoals jij in staat je unieke menstruatiecyclus te volgen. Daysy vertelt je wanneer je in je vruchtbare fase bent en wanneer niet. Met deze kennis kun je specifiek een conceptie plannen of voorkomen.

Snel, betrouwbaar en bewezen: je kunt vertrouwen op het algoritme van Daysy

In tegenstelling tot andere methoden maakt Daysy het gemakkelijk om er achter te komen of je in de vruchtbare of onvruchtbare dagen zit. De eenvoudige bediening van Daysy laat binnen 1 tot 1.5 minuten je huidige status weten. Het enige wat je hoeft te doen is je ochtend temperatuur onder de tong meten in de ochtend direct na het ontwaken en voordat je opstaat. Bovendien bevestig je op je Daysy of je menstrueert. Dat alles op basis van jouw metingen, 5 miljoen menstruatiecycli in het algoritme en 35 jaar onderzoek/ervaring. 

Met deze 3 kleuren kun je jouw menstruatiecyclus en vruchtbaarheid bijhouden
  • Als Daysy je een groen licht laat zien, ben je niet vruchtbaar.

  • Als Daysy je een rood licht laat zien, ben je vruchtbaar/waarschijnlijk vruchtbaar.

  • Gele dagen geven cyclusvariaties aan. Ze kunnen ook betekenen dat Daysy nog in de leerfase is.

DaysyDay App grafiek Daysy cyclus tracke
In één oogopslag: ideaal voor het volgen van je menstruatiecyclus

Een van de voordelen van Daysy is het vermogen om je eigen cyclus te verkennen en je lichaam beter te leren kennen. Afgezien van de eenvoudige meting van je basale lichaamstemperatuur in de ochtend en de input van je menstruatiedagen, is niets anders nodig om je bewust te worden van je cyclus en lichaam.

Bekijk je eigen persoonlijke gegevens. Ken je cyclus, ken jezelf!

Kansen en uitdagingen met fertility awareness-based methods (FABM)

Het belangrijkste voordeel van de 'fertility awareness-bassed method (FABM) is dat ze allemaal natuurlijk zijn. Deze methoden zijn uitsluitend gebaseerd op de observatie van het individuele lichaam en de cyclus; daarom voldoen ze aan de behoeften van vrouwen die streven naar een natuurlijke levensstijl zonder chemische namaakhormonen. Bewust van hun eigen cyclus en lichaamssignalen. Je kunt ook lichamelijke veranderingen beter identificeren en begrijpen.

 

Daysy is de enige cyclus tracker die de temperatuurmethode combineert met een geavanceerd intern algoritme en statistische berekeningen gebruikt om nauwkeurige voorspellingen te garanderen. Dit zorgt voor maximale nauwkeurigheid bij het plannen van een conceptie of (nog) niet.