Betrouwbaarheid

cyclus tracker technologie daysy.jpg
Daysy: de cyclus tracker die je kunt vertrouwen

Al in 1983 zag dr. Hubertus Rechberg de potentie en de mogelijkheden van "natuurlijke gezinsplanning (NFP)" en wilde deze optie beschikbaar maken voor alle vrouwen, niet alleen voor een kleine groep. Samen met experts uit de geneeskunde, IT en design ontwikkelde hij een cyclus tracker die een temperatuursensor en software combineerde en zo de basis legde voor de slimme NFP die we vandaag kennen onder de term "FemTech".

Daysy is ontwikkeld als een medisch product. Niet elke cyclus- of vruchtbaarheidsvolger op de markt voldoet aan deze normen. Anders dan Daysy werden niet alle producten ontwikkeld als medische producten en worden ze gecontroleerd door een kwaliteitsmanagementsysteem. Je kunt erop vertrouwen dat Daysy's nauwkeurigheid en kwaliteit onze hoogste prioriteit hebben.

De in Zwitserland gevestigde Valley Electronics AG, de maker van Daysy, is gecertificeerd volgens EN ISO 13485, wat betekent dat ons kwaliteitsmanagement gericht is op de nieuwste normen voor medische producten. Alle procedures bij Valley Electronics AG worden regelmatig onderworpen aan intern en extern overzicht. Dit stelt ons in staat om onze cyclus trackers continu te verbeteren en te innoveren.

Valley Electronics AG is geregistreerd bij de FDA en moet voldoen aan de voorschriften voor medische apparatuur wat regelmatig worden geïnspecteerd door de FDA in ons kantoor in Zürich en bij onze leveranciers. Bovendien wordt ons kwaliteitsmanagementsysteem jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke Europese Notified Body.

Het unieke Daysy algoritme

Daysy bepaalt jouw vruchtbare en onvruchtbare fase met behulp van een uitgebreide database en eigen algoritme. Gebaseerd op vijf miljoen menstruatiecycli en een algoritme dat is gebaseerd op kennis uit 35 jaar onderzoek, waaronder verschillende onderzoeken, kan Daysy je betrouwbare informatie geven over jouw menstruatiecyclus.

Het algoritme van Daysy onderscheidt vruchtbare dagen van onvruchtbare dagen met een nauwkeurigheid van meer dan 99%.

Dankzij een intelligent algoritme op basis van wetenschappelijk onderzoek, jarenlange ervaring van meer dan 500.000 gebruikers en een geavanceerde technologie, biedt Daysy de hoogste kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid voor het volgen van de menstruatiecyclus.

Deze factoren spelen een rol bij het berekenen van je vruchtbare dagen:

 

 • Cyclusduur: Een cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie en eindigt op de dag vóór de volgende menstruatie. Elke cyclus is anders en kan in lengte variëren.

 • Jouw basale lichaamstemperatuur (of waaktemperatuur) is iets lager in de eerste helft van je cyclus en stijgt met 0,25-0,45 ° C na de eisprong.

Het algoritme wordt gecreëerd door twee elementen te combineren: het verwerven en leren van nieuwe gegevens (je dagelijkse basale lichaamstemperatuur, begin en einde van de menstruatie, verzamelde gegevens uit de afgelopen cyclus) en statistische methoden (bijv. de temperatuur stijgt na de eisprong).

Na een leerperiode waarin Daysy je persoonlijke gegevens verzamelt, begint het algoritme jouw ovulatie op te sporen en geeft je vruchtbare venster aan, 5 dagen vóór de vroegst mogelijke datum van je eisprong (figuur 1A). Zodra een stijging van de basale lichaamstemperatuur is geregistreerd en het algoritme de ovulatie met vertrouwen heeft herkent, zal Daysy de volgende individuele onvruchtbare (groene) dagen tot de volgende menstruatie laten zien (figuur 1 B).

verloop menstruatiecyclus daysy fertilit
Daysy verloop menstruatiecyclus vruchtba

Op de achtergrond houdt het algoritme rekening met de vorige gemiddelde temperatuur van elke meting, dus het is ook mogelijk om "uitschieters" of meetfouten te tolereren. Om geen enkel risico te nemen, zal Daysy in geval van twijfel 'geel' tonen en de gebeurtenis onthouden voor de komende cyclus - Daysy leert.

Het verschil​ van een lichte temperatuur stijging

Bovendien gebruikt Daysy een zeer gevoelige sensor om de basale temperatuur te meten. Het unieke kenmerk is dat het wacht op de gemiddelde temperatuurwaarde, wat 60 seconden of iets langer kan duren. De sensor warmt op voordat deze jouw basale lichaamstemperatuur registreert om een betrouwbaar resultaat te krijgen.

 

Daysy wacht totdat de uiteindelijke temperatuurwaarde is gestabiliseerd om de meting te voltooien. Als de temperatuur daalt tijdens de meting (bijvoorbeeld als gevolg van koude lucht die via de ademhaling in de mond komt), wacht de sensor tot deze weer omhoog komt en zich stabiliseert.

 

Deze methode zorgt ervoor dat de meting zo precies mogelijk is.

In een veldstudie in samenwerking met de Universiteit van Sassari / Italië is aan de hand van 30 cycli getest of het mogelijk is de eisprong te bepalen op basis van de basale lichaamstemperatuur. Verschillende klinische meetmethoden werden vergeleken: echografie, testen van luteïniserend hormoon (LH) in de urine en testen van het niveau van progesteron in het bloed. Van de 30 geëvalueerde cycli, ovuleerden 26 cycli (86%) en ovuleerden 4 cycli niet; 3 van de 26 cycli vertoonden LH-deficiëntie. Ter vergelijking: van de geëvalueerde BabyComp-gegevens waren 24 gevallen (80%) ovulatoir, 4 waren niet ovulatoir en 2 werden niet geïnterpreteerd. 3 vertoonden LH-deficiëntie.

Geverifieerde nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van het algoritme dat door Lady-Comp wordt gebruikt, werd systematisch getest als onderdeel van een onderzoeksstudie; voor de studie werden 107.000 cycli van 5.328 vrouwen uit Duitsland en Zwitserland over een periode van tien jaar geëvalueerd. Het onafhankelijk geverifieerde resultaat bevestigt dat het algoritme zeer nauwkeurig is.

 

Hier vindt je meer informatie:

DOWNLOAD - PDF Fact Sheet Study 821.2 KB

DOWNLOAD - PDF Q&A Fact Sheet Study 708.8 KB

 
Verder onderzoek:

(Deze onderzoeken mogen niet worden beschouwd als beoogd gebruik.)

 

 • Lady-Comp as an aid in natural family planning. [Freundl 1992]

 • Monitoring of ovulation by sophisticated digital electronic BBT recording „Babycomp“ in patients with unexplained infertility.  [Dessole 1997]

 • The retrospective study of the reliability, acceptance and safety. [Bachhofer 1997]

 • Retrospective clinical trial of the electronic fertility indicator LadyComp/BabyComp. [Freundl 1998]

 • Congress: Congresso della Societa Italiana della Contraccezione 16.-18. Juni 2005 Lettura Baby-Comp Dr. Hubertus Rechberg: Prävention und Babyplanung

 • Review: Calculation of the Pearl Index of Lady-Comp, Baby-Comp and Pearly Fertility Trackers used as a contraceptive method [Binkiewicz 2010]

 • Survey: Evaluation of the effectiveness of selected natural fertility symptoms used for contraception: estimation of the Pearl Index of Lady-Comp, Pearly and Daysy Fertility Trackers based on 10 years of observation in the Polish market. [Demianczyk 2016]

 • Improving usability and pregnancy rates of a fertility tracker by an additional mobile application: results of a retrospective efficacy study of Daysy and DaysyView App. [Koch 2018, retracted]

 • The Performance of a Fertility Tracking Device [Roemer 2021]

Clinical evaluation of the Fertility Trackers "Lady-Comp, pearly, Baby-Comp"
[Conducted by Dr. med. Andreas Marx, 2007]

Het bedrijf Valley Electronics ontwikkelt en produceert al jaren kleine mini-computers voor zwangerschapspreventie en -planning. De apparaten zijn ontworpen in nauwe samenwerking met computerwetenschappers, technici en gynaecologen. De te beoordelen producten "Lady-Comp" en "Baby-Comp" worden al jaren met succes op de markt gebracht.

 

De hoge meetnauwkeurigheid van de temperatuursensoren en het nauwkeurige algoritme van de temperatuurevaluatie garanderen de gebruiker een zeer hoge methode betrouwbaarheid, die duidelijk te onderscheiden is van concurrerende producten.

 

De bediening van de apparaten is gebruiksvriendelijk en eenvoudig; alle belangrijke punten voor veilig en correct gebruik staan ​​duidelijk beschreven in de gebruiksaanwijzing.

 

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in de vakliteratuur bewijst de effectiviteit en veiligheid van Valley Electronics Fertility Trackers. Alle wetenschappelijke studies werden onafhankelijk uitgevoerd door de betrokken artsen, zonder enige financiële bijdrage of commissie van de fabrikant Valley Electronics, volgens welke de gepubliceerde gegevens als serieus en objectief kunnen worden geclassificeerd.

Ons streven: nauwkeurigheid en kwaliteit

Valley Electronics AG is een pionier op het gebied van cyclus trackers. We hebben de technologie voor het volgen van vruchtbaarheid al meer dan drie decennia ontwikkeld, geïnnoveerd en verbeterd. We hebben wereldwijd 500.000 gebruikers die kunnen getuigen van de nauwkeurigheid en kwaliteit van onze apparaten.

 

We hebben een lange geschiedenis en levensduur, maar we lopen ook voorop op het gebied van fertility. Daysy was de eerste cyclus stracker die werd gecombineerd met een bijbehorende app. Daysy 2.0, is de winnaar van de Red Dot Design Award 2019.

 

We streven ernaar om de beste cyclus trackers op de markt te creëren en een leider te zijn in onze branche. Daarom werken we continu aan het optimaliseren van Daysy. We proberen altijd de beste oplossing voor onze gebruikers te vinden. In de toekomst zullen we kosten noch moeite blijven sparen om ervoor te zorgen dat jij altijd tevreden bent met Daysy.