top of page
Daysy cyclus tracker nauwkeurigheid hoog.jpg

DE CYCLUS TRACKER WAAR JE OP KUNT VERTROUWEN

Al 35 jaar
Dankzij het unieke interne algoritme
99.4% nauwkeurig

cyclus tracker technologie daysy.jpg

35 JAAR GELEDEN

Daysy is ontwikkeld als een medisch hulpmiddel. Niet elke cyclus tracker op de markt voldoet aan de normen die aan een medisch hulpmiddel gesteld worden, gecontroleerd en gereguleerd door een kwaliteitsmanagementsysteem. De precisie en kwaliteit van Daysy hebben onze hoogste prioriteit.


Het in Zwitserland gevestigde Valley Electronics AG, de maker van Daysy, is gecertificeerd volgens EN ISO 13485, wat betekent dat ons kwaliteitsmanagement is gericht op de nieuwste normen voor medische producten. Alle procedures bij Valley Electronics AG worden regelmatig onderworpen aan een intern en extern overzicht. Dit stelt ons in staat onze fertility trackers voortdurend te verbeteren en te innoveren.


Valley Electronics AG is geregistreerd bij de FDA en moet voldoen aan de voorschriften voor medische hulpmiddelen, die regelmatig worden geïnspecteerd door de FDA in ons kantoor in Zürich en bij onze leveranciers. Bovendien wordt ons kwaliteitsmanagementsysteem jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke Europese Notified Body.

Daysy studie betrouwbaarheid.png

HET UNIEKE INTERNE ALGORITME

Daysy bepaalt je vruchtbare en onvruchtbare dagen met behulp van een uniek eigen algoritme. Gebaseerd op vijf miljoen menstruatiecycli en een slimme real-time berekening. Daysy leert van jouw cycluspatroon maar past de kleuren aan als jouw cyclus op dit moment anders verloopt. Verschillende studies tonen aan dat Daysy betrouwbare informatie geeft over jouw persoonlijke menstruatiecyclus. 


De nauwkeurigheid van het interne algoritme in de Daysy, is systematisch getest. Voor de wetenschappelijke studie werden 107.000 cycli (basale temperatuur, menstruatie input) van 5.328 vrouwen uit Duitsland en Zwitserland geëvalueerd over een periode van tien jaar.


Het onafhankelijk beoordeelde resultaat toont aan dat Daysy een algemene nauwkeurigheid van 99,4% heeft in het berekenen van onvruchtbare (groene) dagen. 


Voor meer informatie.

Publicatie van de studie.

Slechts 0,6% van de weergegeven dagen waren groen, hoewel ze in het vruchtbare venster lagen en dus "rood" (mogelijk vruchtbaar) hadden moeten zijn (zie grafiek hierboven). 50% van deze "vals groene dagen" waren echter vijf dagen voor de ovulatie en hebben dus slechts een minimale kans op zwangerschap in deze periode.

Het interne algoritme combineert twee elementen 

  1. Het verwerven en leren van nieuwe gegevens (je dagelijkse basale lichaamstemperatuur, begin en einde van de menstruatie en verzamelde cyclus gegevens uit het verleden)

  2. Statistische analyse (b.v. de temperatuurstijging die optreedt na de ovulatie).

verloop menstruatiecyclus daysy fertility tracker.png

Na een leerperiode, waarin Daysy je persoonlijke gegevens verzamelt, begint het algoritme jouw ovulatie te voorspellen en kan het je vruchtbare fase (rode dagen) ten minste vijf dagen voor de vroegst mogelijke datum van ovulatie, laten zien (figuur 1 A).

Daysy verloop menstruatiecyclus vruchtbaarheid.png

Zodra een stijging van de basale lichaamstemperatuur wordt geregistreerd en het interne algoritme met vertrouwen de eisprong kan herkennen, toont Daysy je de daaropvolgende individuele onvruchtbare (groene) dagen tot de volgende menstruatie (figuur 1 B).

Op de achtergrond houdt het algoritme rekening met de vorige gemiddelde temperatuur voor elke meting, zodat het ook mogelijk is om incidentele uitschieters of meetfouten te tolereren. Als Daysy niet voldoende gegevens heeft om een rode (mogelijk vruchtbaar) of groene (onvruchtbaar) indicator te geven, zal Daysy een gele (leren/cyclusfluctuatie) indicator weergeven en de fluctuatie voor de komende cyclus onthouden.


Kortom, Daysy leert!

METEN ONDER DE TONG

Basale lichaamstemperatuur exact meten

Daysy gebruikt een zeer gevoelige sensor om de basale lichaamstemperatuur te meten. De meest unieke eigenschap van de sensor is dat het wacht op de gemiddelde temperatuurwaarde, wat tot 90 seconden kan duren.

 

De sensor warmt op voordat het je basale lichaamstemperatuur registreert, om een nauwkeurig resultaat te krijgen. Daysy wacht tot de uiteindelijke temperatuurwaarde gestabiliseerd is om de meting te voltooien. Als de temperatuur tijdens de meting daalt (bijvoorbeeld door koude lucht die via de ademhaling in de mond komt), wacht de sensor tot de temperatuur weer stijgt en stabiliseert. Deze unieke eigenschap onderscheidt de Daysy van minder geavanceerde basale lichaamsthermometers.​

Schermafbeelding 2022-02-07 om 22.43.50.png

ONS DOEL

Nauwkeurigheid en kwaliteit

Valley Electronics AG is een pionier op het gebied van cyclus trackers. Wij ontwikkelen, innoveren en verbeteren al meer dan drie decennia de fertility tracking technologie. We hebben wereldwijd 500.000 gebruikers die kunnen getuigen van de nauwkeurigheid en kwaliteit van onze apparaten. 

We hebben een lange geschiedenis en een lange levensduur, maar we staan ook aan de top van femtech voor vruchtbaarheid. Daysy was de eerste cyclus tracker die gecombineerd werd met een bijbehorende app. Onze vernieuwde tracker, Daysy 2.0, is de winnaar van 2019 van de Red Dot Design Award. 


We streven ernaar om de beste fertiltiy trackers op de markt te maken en een leider te zijn in onze industrie. Daarom werken we voortdurend aan de optimalisatie van de Daysy. We streven er altijd naar om de beste oplossing voor onze gebruikers te vinden. Ook in de toekomst zullen we kosten noch moeite sparen om ervoor te zorgen dat je altijd tevreden bent met de Daysy.

STUDIES

Referenties

  • Lady-Comp as an aid in natural family planning. [Freundl 1992]

  • Monitoring of ovulation by sophisticated digital electronic BBT recording "Babycomp" in patients with unexplained infertility.  [Dessole 1997]

  • The retrospective study of the reliability, acceptance and safety. [Bachhofer 1997]

  • Retrospective clinical trial of the electronic fertility indicator LadyComp/BabyComp. [Freundl 1998]

  • Kongress: Congresso della Societa Italiana della Contraccezione 16.-18. Juni 2005 Lettura Baby-Comp Dr. Hubertus Rechberg: Prevention und Babyplanung

  • Review: Calculation of the Pearl Index of Lady-Comp, Baby-Comp and Pearly cycle computers used as a contraceptive method [Binkiewicz 2010]

  • Survey: Evaluation of the effectiveness of selected natural fertility symptoms used for contraception: estimation of the Pearl index of Lady-Comp, Pearly and Daysy cycle computers based on 10 years of observation in the Polish market. [Demianczyk 2016]

  • The Performance of a Fertility Tracking Device [Roemer 2021]

bottom of page